Nagyon jó híreket közölt Orbán az újranyitásról. Mér csak EZT kell megvárni hozzá?


Nagyon jó híreket közölt Orbán az újranyitásról. Mér csak EZT kell megvárni hozzá?



A harmadik hullám ereje dönti el, hogy mikor lehet újraindítani az országot - ez volt a legfontosabb üzenete a ma reggeli miniszterelnöki interjúnak. Orbán Viktor a szokásos pénteki rádiónyilatkozatában egy felgyorsuló oltási programról számolt be, ugyanakkor felhívta a figyelmet a növekvő koronavírusos esetszámokra.

Mint fogalmazott: "Nagyon veszélyes pillanatban vagyunk". Van már vakcina, kezdődik a konzultáció, érthető okokból mindenki szabadulna a korlátozások alól, de közben beesett a harmadik hullám. Egyformán gyors felfelé ívelő ágon van a beoltottak és a fertőzöttek görbéje. Orbán Viktor szerint az dönti el a sorsunkat, melyik lesz a gyorsabb. Ezen a ponton az oltási regisztráció fontosságára hívta fel a figyelmet, szerinte az a jó, ha minél többen regsiztrálnak, mert akkor életeket nyerünk. Ellenkező esetben életeket vesztünk.


Ezek után a magyar egészségügy erejét dicsérte, mivel az elmúlt egy évben egyetlen más terület sem volt ekkora erőpróbának kitéve. Az operatív törzs ma reggeli ülésén arról kapott tájékoztatást, hogy ha hirtelen 20 ezer embernek kellene covidos ellátást biztosítani a kórházakban, akkor az megoldható lenne (emlékeztetőül: jelenleg a kórházakban valamivel több mint 4 ezer covidos beteget kezelnek).

Orbán mindezeket figyelembe véve úgy fogalmazott, hogy ha a harmadik hullámot le tudjuk törni, akkor jöhet az újraindítás.