Rengeteget emeltek Medveczky Ilona nyugdíján. Ennyiből kell "szerényen" megélnie


Rengeteget emeltek Medveczky Ilona nyugdíján. Ennyiből kell "szerényen" megélnie



Medveczky Ilona nyugdíja 68 ezer volt, de méltányosságból megemelték. Sose fogod kitalálni mennyire! 

Ez a bizonyos takaró az emelés után sem lesz sokkal hosszabb, ugyanis összesen 2000 Ft-al toldották meg a korábbi nyugdíjat.  - Negyvennyolc évig táncoltam, a táncművészeti diplomámmal, a kü­lönböző dí­jakkal, de még senkinek nem ju­tott eszébe, hogy Kossuth-díjat kapjak - nyilatkozta korábban a művésznő, aki nem titkolja: a magas elismeréssel járó anyagi juttatás sokat lendíthetne az anyagi helyzetén.


- Nem az én szégyenem, hogy nem kapok Kossuth-díjat, ahogy a nyugdíjam sem, hanem az állam szégyene – mondta el a 75 éves Medveczky Ilona.


A táncművésznő nem elégedett meg a 70 ezer forinttal, így kér még hozzá 121 ezret. A kommentelőknek ez nem annyira tetszik.

121 ezer forinttal lehet magasabb Medveczky Ilona nyugdíja – írja a Ripost. A lapnak a művésznő árulta el, hogy márciustól nagyobb összegre számíthat havonta, miután elfogadták a nyugdíjemelési kérelmét.

"A Magyar Művészeti Akadémiához kellett benyújtani a kérelmet, és nem is kellett sokat várnom a válaszra. 2004-ben tüntettek ki Magyarország Érdemes Művésze díjjal, ennek alapján ítélték meg a művészjáradékot. Márciustól fogják utalni az összeget a bankszámlámra. Ha minden igaz, akkor százhuszonegyezer forinttal lesz magasabb a nyugdíjam."

Az Érdemes művész korábban sokat panaszkodott méltatlanul alacsony nyugdíjára, amely most 70 ezer forintról közel 200 ezerre nőhet.