.

Rengeteget emeltek Medveczky Ilona nyugdíján. Ennyiből kell "szerényen" megélnieMedveczky Ilona nyugdíja 68 ezer volt, de méltányosságból megemelték. Sose fogod kitalálni mennyire! 

Ez a bizonyos takaró az emelés után sem lesz sokkal hosszabb, ugyanis összesen 2000 Ft-al toldották meg a korábbi nyugdíjat.  - Negyvennyolc évig táncoltam, a táncművészeti diplomámmal, a kü­lönböző dí­jakkal, de még senkinek nem ju­tott eszébe, hogy Kossuth-díjat kapjak - nyilatkozta korábban a művésznő, aki nem titkolja: a magas elismeréssel járó anyagi juttatás sokat lendíthetne az anyagi helyzetén.


- Nem az én szégyenem, hogy nem kapok Kossuth-díjat, ahogy a nyugdíjam sem, hanem az állam szégyene – mondta el a 75 éves Medveczky Ilona.


A táncművésznő nem elégedett meg a 70 ezer forinttal, így kér még hozzá 121 ezret. A kommentelőknek ez nem annyira tetszik.

121 ezer forinttal lehet magasabb Medveczky Ilona nyugdíja – írja a Ripost. A lapnak a művésznő árulta el, hogy márciustól nagyobb összegre számíthat havonta, miután elfogadták a nyugdíjemelési kérelmét.

"A Magyar Művészeti Akadémiához kellett benyújtani a kérelmet, és nem is kellett sokat várnom a válaszra. 2004-ben tüntettek ki Magyarország Érdemes Művésze díjjal, ennek alapján ítélték meg a művészjáradékot. Márciustól fogják utalni az összeget a bankszámlámra. Ha minden igaz, akkor százhuszonegyezer forinttal lesz magasabb a nyugdíjam."

Az Érdemes művész korábban sokat panaszkodott méltatlanul alacsony nyugdíjára, amely most 70 ezer forintról közel 200 ezerre nőhet.


Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék