12 évesen lett szülő..a lánya 11 évesen vált édesanyává. Egy család, ahol nagyon nem hétköznapian működnek a dolgok


12 évesen lett szülő..a lánya 11 évesen vált édesanyává. Egy család, ahol nagyon nem hétköznapian működnek a dolgok



Nem titok, hogy Vaslui megye nem csak Románia, hanem egyben a világ egyik legsötétebb pontja is, ahol az erőszak mindennapos. Az Adevărul liberális bulvárlap most annak „örül”, hogy sikerült Nagy-Britanniától elhódítani a világ legfiatalabb nagymamájával rendelkező ország címet.


A román hírportál azzal vezeti fel cikkét, hogy Rifca Stănescu a nemzetközi sajtó révén hírnévre tett szert, miután csupán 23 évesen nagyszülő lett. Rifca 12 évesen szült, és saját bevallása szerint sohasem akarta, hogy leánya is gyermekként szüljön. A dolgok nem így alakultak, a lánya 11 évesen lett anya, mert a faluban, ahol Rifca él – írja a cikk – az a „szokás”, hogy a lányok hamar házasodnak (mintha a pedofília és erőszak valamiféle természetes „szokás” lenne, amit a kislányok, mint életút választanak maguknak).

Rifca egyébként relatív hosszú „házaséletre” tekinthet vissza már most, ugyanis 11 éves korában vette el egy 13 éves „férfi”, bizonyos Ionel Stănescu. A rekorddöntögetés nem áll itt meg: valószínű, hogy Rifca immár 40 éves anyja a világ legfiatalabb dédnagyanyája. Hozzá kell tenni, hogy Rifca előtt egy 26 éves brit állampolgár volt a rekordtartó, valamint azt is, dokumentált esetről van szó, ha már a népszokást megtűrik a román hatóságok.