16 milliót kap a Kossuth díj mellé Feró.. Azt is elmondta, hogy mire költi a pénzt


16 milliót kap a Kossuth díj mellé Feró.. Azt is elmondta, hogy mire költi a pénztNem számított rá, de Kossuth-díjat kapott Nagy Feró (75), a Beatrice frontembere. A nemzet csótánya két héttel ezelőttig nem gondolta volna, hogy egyszer ilyen rangos kitüntetést kap.


– Két hete tudtam meg, hogy ott vagyok a jelöltek között, bíztam benne, hogy akkor már meg is kapom. Korábban nem gondoltam volna. Sosem azért dolgoztam vagy zenéltem, nem azért kritizáltam, hogy egyszer elismerjék, de jó érzés, hogy értékelik az elmúlt ötven évemet – mondta a Blikknek a zenész, aki úgy sejti, augusztusban kaphatja meg a díjat, amelynek már a helyét is kinézte, sőt a közel 16 millió forintos jutalom sorsát is tudja.


– Az unokáimra költöm. Nekem megvan mindenem, de szeretném az ő jövőjüket biztosítani. Karácsonyra és a születésnapokra is babakötvényt vettem nekik, ez most is így lesz, csak vastagabban fog majd a toll – árulta el nevetve Feró.


– Simán lehet, hogy mire ők 18 évesek lesznek, én már nem élek, de mondhatják, milyen rendes volt a nagypapa, van miből elindítani a felnőtt életüket. Ennél többet nem adhatok.