Alig pár perce érkezett: Orbán nagyon jó híreket jelentett be a kijárási tilalomról, a nyitvatartásokról, és iskolákról. Ez Téged is érinthet


Alig pár perce érkezett: Orbán nagyon jó híreket jelentett be a kijárási tilalomról, a nyitvatartásokról, és iskolákról. Ez Téged is érinthet



A teljes vagy részleges nyitás még nem lehetséges.Döntenek még ma várhatóan a négyzetméter alapú vásárlás bevezetéséről.Döntenek arról, hogy várhatóan kitolják a kijárási tilalom kezdetét 22 órára, a boltok kötelező zárását 21 órára, hogy kevesebb eséllyel alakuljanak ki sorok, ha bevezetik a négyzetméter alapú beengedést/vásárlást.A kismamákat be lehet oltani Pfizer és Moderna vakcinával, jelentkezzenek oltásra!Szabad nyár lesz, úton vagyunk a szabadság felé - mondta Orbán Viktor.


Röviden:


A teljes vagy részleges nyitás még nem lehetséges.

Döntenek még ma várhatóan a négyzetméter alapú vásárlás bevezetéséről.

Döntenek arról, hogy várhatóan kitolják a kijárási tilalom kezdetét 22 órára, a boltok kötelező zárását 21 órára, hogy kevesebb eséllyel alakuljanak ki sorok, ha bevezetik a négyzetméter alapú beengedést/vásárlást.

A kismamákat be lehet oltani Pfizer és Moderna vakcinával, jelentkezzenek oltásra!

Szabad nyár lesz, úton vagyunk a szabadság felé - mondta Orbán Viktor.

Részletesen:

A kormány szerdán eldöntötte, ha 2,5 milliót eléri az oltottak száma, akkor kinyitnak az iskolák, a középiskolák és az óvodák is. Ez legkorábban április 12-én, vagy április 19-én történhet meg. A nyitás előtt a tanárokat, óvónőket regisztráció után, önkéntes alapon beoltják - közölte Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. Az iparkamara javaslata kapcsán, miszerint 10 négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhatna csak a boltokban, a kormány arra kérte az operatív törzset, vizsgálja meg ezeknek a szabályozásoknak az életszerűségét, hogy péntek reggel erről is dönthessenek. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, a mostani számok nagyon aggasztóak - csütörtökön ismét 9000 felett volt az újonnan regisztrált fertőzöttek száma, és 272-en haltak meg 24 óra alatt.