Budapesten újabb korlátozások jöhetnek? Megszólalt Karácsony Gergely, és mindenkinek üzent


Budapesten újabb korlátozások jöhetnek? Megszólalt Karácsony Gergely, és mindenkinek üzent



Budapesten és Pest megyében van a legtöbb fertőzött, jelenti-e azt, hogy Budapestre vonatkozóan újabb korlátozó intézkedéseket tervez a kormány. Nos, sem én, sem a városvezetés egyelőre ilyen szándékról tájékoztatást nem kapott − írja Karácsony Gergely Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

Akár megyénként, régiónként is eltérő járványügyi intézkedéseket vezethetnek be.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap jelentette be, hogy akár megyénként, régiónként is eltérő járványügyi intézkedéseket vezethetnek be. Budapest főpolgármestere alaposan elemezte a fertőzöttségi adatokat az országban. Mint írta:

Az, hogy a fővárosban és Pest megyében van a legtöbb fertőzött, nem sokat mond az országos helyzetről, hiszen itt élnek a legtöbben, természetesen.


Karácsony Gergely szerint egyáltalán nem Budapesten a legrosszabb a helyzet, hiszen Somogy és Komárom sokkal fertőzöttebbnek számít, ha a Robert Koch intézet iránymutatásai szerint nézzük a térképet.

A helyzet tehát mindenhol nagyon rossz, vagyis egyáltalán nem megnyugtatásnak szánom a tényt, hogy az országon belül mégsem a legnépesebb Budapesten a legrosszabb.

A főpolgármester továbbra is kéri a kormányt, hogy hadd segítsen az oltási kampányban. De nekik − mint írta − az is jó, ha ideadják a vakcinákat, és engedik, hogy megoldják a budapestiek oltásának felgyorsítását.