.

Ilyennek látja a jövőt a járvány után Győrfi Pál: elgondolkodtató képet festettAz Országos Mentőszolgálat szóvivője több mindent is elárult a magánéletével kapcsolatban.

Annak alkalmából, hogy már egy éve nehezíti meg az emberek életét a koronavírus Magyarországon, a Metropol interjút készített Győrfi Pállal. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője nemcsak legnagyobb félelméről beszélt nyíltan, hanem arról is, mi viselte meg a járvány alatt a leginkább.

A szakember szerencsésnek tartja magát, hogy szűk családi köréből senki sem fertőződött meg a vírussal. Legnagyobb szomorúságára azonban többen is megtámadták közösségi oldalán, amiért kiállt az oltás fontossága mellett. Ennek ellenére mégis az viselte meg a legjobban, hogy nyolc bajtársát is el kellett veszítenie a koronavírus miatt.

 

Négy gyermek, köztük három kisiskolás édesapja. Ők hogy viselték ezt a helyzetet?


„A 23 éves nagyfiam, Dani már külön él, a három kicsi pedig a karantén alatt sem nélkülözte a gyerekzsivajt, mindig ott voltak egymásnak. A digitális oktatás persze óriási erőpróba volt egy 7, egy 9 és egy 11 éves gyerekkel, de túléltük. Ők nagyon komolyan veszik a szabályokat, és a suliban gyakran a társaiknak is elmagyarázzák, hogy miért fontos a kézmosás, vagy miért kell maszkot hordani. Szükségét érzik, hogy felhívják a figyelmet a fontos dologra, úgy, ahogyan ezt az apukájuk teszi.”


Mit gondol, mi az, amit hosszú távon magunkkal viszünk, ha véget ér ez az időszak?


„Egy biztos, százszázalékosan már nem tudunk visszatérni ahhoz az élethez, amit 2019-ben éltünk. Nemcsak a világ, de mi is megváltoztunk, rájöttünk, hogy pénznél és a karriernél sokkal fontosabb a biztonság és az egészség. Ha ezt sikerül továbbvinnünk, akkor egy sokkal egészségtudatosabb jövő elé nézhetünk ” – árulta el Győrfi Pál.

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék