Még a Tűzoltók is sírtak, ahogy emelték ki a 3 éves kisfiú holttestét a hatvani kútból


Még a Tűzoltók is sírtak, ahogy emelték ki a 3 éves kisfiú holttestét a hatvani kútbólA 3 éves fiú éppen a nővérével játszott a hatvani udvaron, amikor a kisfiú beleesett egy kútba. A tragédia a szomszéd telken történt, a tulajdonos szerint a szülők ásóval próbálták kimenteni a gyermeket, majd a tűzoltók is másfél órán át küzdöttek, de a kisfiún már nem tudtak segíteni.


Tragédia történt

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, szombat délután egy 3 éves kisfiú játék közben beleesett a szomszéd telkén található kútba, és életét vesztette. A borzalmas szerencsétlenség egy hétvégi telken történt a Hatvanhoz tartozó Nagygombosnál. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.


Megviselte a tűzoltókat

“Szerencsére ritkán fordulnak elő olyan tűz- és káresetek, amelyek lelkileg is nagyon megviselik a beavatkozó állományt” – közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Hozzátették, a tűzoltóknak sajnos most egy ilyen esethez kellett kivonulniuk – írja a Heol.hu.

 

Nem volt benne víz

Mint ismert, a hároméves kisfiú Hatvan külterületén beleesett a 16 méteres, közel 35 centiméter átmérőjű fúrt és béleletlen kútba, azonban úgy 4 méter környékén megakadt. Korábban az egyik szomszéd azt mondta, a kisfiú és a néhány évvel idősebb nővére egy macskát akart megsimogatni.


2 éve ásták ki a kutat

A telek tulajdonosa elmondta, hogy a földterület már nem az övé, mert nemrég eladta, az új tulajdonos március 30-án veszi birtokba. A kutat egyébként kézzel ásták ki 2 évvel ezelőtt, azóta pedig senki sem nyúlt hozzá. Egy vaslavórral letakarták, amire még ráhelyeztek egy nehéz követ – feltehetően a kisfiú nővére vehette le a kút fedelét.

 

Így próbálták megmenteni

A katasztrófavédelem azt közölte, hogy amikor kiértek, két erőgép segítségével a kút mellett függőleges gödröt ástak, amelyben két tűzoltó felváltva, kézi erővel ásva tudta megközelíteni a gyermeket.


Néma csendben várták

Míg zajlott a mentés, a rendőrök és a mentők néma csendben várták, hogy a tűzoltók felkiáltsanak, hogy „Sikerült, megtaláltuk!”. Közel egy órával később hangzott csak el, hogy „megvan a kisfiú!”. 


Sírva fakadtak

A megfeszített munka után a tűzoltók átadták a mentőknek a kisfiút, majd amikor meglátták a mentők elkeseredett arcát, a tűzoltók sírva fakadtak.

Ők is gyászolnak

„Mélyen átérezzük a szülők és a család fájdalmát, gyászukban mi is osztozunk. Fogadják legmélyebb együttérzésünket!”– írták.