A gyártók is figyelmeztetnek, a túladagolt oxigén okozhatja a magas halálozási arányt


A gyártók is figyelmeztetnek, a túladagolt oxigén okozhatja a magas halálozási arányt



Nemrég egy román pulmunológus borzolta fel a kedélyeket, amikor közölte, hogy véleménye szerint a lélegeztetett betegek magas halálozási arányát a túladagolt oxigén okozza, hiszen ödémát okoz az agyban, amibe mindenki szinte belehal. Most megjelent egy újabb cikk, amit a román tüdőgyógyász asszony megosztott a közösségi oldalán, és fél óra alatt több ezer kedvelés és megsztás érezett rá.. Alább lefordítva közöljük a hírt :

" A nagyon magas koncentrációban beadott oxigén veszélyeire, még a gyártó is figyelmeztet, mivel a tüdő alveolusainak összeomlását okozhatja. De ahelyett, hogy a protokollokat követnék az orvosok, a betegeket okolják a bekövetkezett szerencsétlenségért. 

Az utóbbi időben egyre több kritika érte Flavia Grosan hörgő-pneumlógust, aki felhívta a figyelmet a túlzott oxigén adagolás halálos hatásaira. Így különféle orvosok álltak a nyilvánosság elé, és elmondták, hogy néhány páciens nem hajlandóak oxigén maszkot felvenni, mert félnek, hogy megöli őket. Ahelyett, hogy felismerték volna az intenzív terápiára szakosodott orvosi személyzet jelentős hiányát, nem más szakterületek orvosait és ápolóit kényszeríteni egyik napról a másikra oxigén terápia szakértővé válásra.. 

Ugyanakkor sürgős intézkedés lenne az oxigén beadásának protokolljának kidolgozása a Covid-esetekben annak érdekében, hogy elkerüljék az ATI osztályok magas mortalitását. Mivel az oxigénfelesleg nem mítosz, hanem valóság, amelyről maguk a gyártók is beszélnek. Így az Országos Gyógyszerészeti Ügynökség által jóváhagyott 100% -os oxigén-betegtájékoztatóban a kriogén gyógygáz egyértelműen kimondja, hogy az oxigén magas koncentrációban káros hatásokkal járhat. "A magas koncentrációjú oxigén az alveolusok összeomlását okozhatja (apró tasakok a tüdőben), ami megakadályozza a vér oxigénellátását. Ez akkor fordulhat elő, ha 100% -os koncentrációt használnak 6 óránál tovább, 60-70% után további 24 órával a kezelés második napján 40-50% -kal, 40% alatt pedig több mint 2 nap elteltével.Különös gondossággal járjon el, ha magas a szén-dioxid szintje. Szélsőséges esetekben ez eszméletvesztéshez vezethet. Ha légzési problémái vannak, amelyeket az alacsony vér oxigénszint vált ki, akkor orvosának szorosan ellenőriznie kellene.


Ha valaha tüdeje összeomlott, tájékoztassa kezelőorvosát. Ha valaha szívelégtelensége vagy szívbetegsége volt, kérjük, értesítse orvosát. Semmilyen körülmények között ne változtassa meg az oxigén koncentrációját az oxigéntelítettség ingadozásainak elkerülése érdekében "- olvasható a 100% Oxygen Sol szórólapban.


A gyártók arra figyelmeztetnek, hogy az oxigén két nap elteltével 40% -ot meghaladó koncentráció esetén potenciálisan mérgező. Megmutatták, hogy az oxigén beadását óvatosan kell végrehajtani, és az adagot a beteg egyéni szükségleteihez kell igazítani. "Rendszeres oxigén- vagy pulzusoximetriás vérnyomásmérésre és a klinikai tünetek monitorozására van szükség. A cél az, hogy minden betegnél mindig a legkisebb hatékony oxigénkoncentrációt alkalmazzuk a belélegzett levegőben, ami a telítettség fenntartásához szükséges legalacsonyabb dózist jelenti.> 90% Magasabb koncentrációkat a lehető legrövidebb ideig kell beadni, a vérgázértékek gondos figyelemmel kísérésével "- áll a tájékoztatóban.