Emlékeznek Szász Marcira a csodagyerekre.. Szomorú, de ez lett belőle 32 éves korára..


Emlékeznek Szász Marcira a csodagyerekre.. Szomorú, de ez lett belőle 32 éves korára..



Szász Marci az éles eszéről és választékos beszédéről vált ismertté Friderikusz Sándor műsorában. Akkor még csupán ötéves volt, de már megvolt a hírneve, ami nem épp a legjobbat hozta számára.

„Ami akkor és utána sokáig velem történt, az ellenségemnek sem kívánom. Rengeteg hátrányom és károm származott ebből az óriási médiafelhajtásból” – kezdte a Best magazinnak Szász Marci, akit saját szülőfalujában is folyamosan értek az atrocitások a műsorban való szereplése miatt.

„Tények ismerete nélkül elkönyvelték, hogy milyen szerencsések vagyunk, és tulajdonképpen elkezdtek nem szeretni minket, sokan azt kívánták, tűnjünk el a csudába. Szóval ok nélkül bőségesen lett ellenségünk. Egyébként sem voltam nyitott személyiség, de ettől még visszahúzódóbb lettem” – mesélte az immár felnőtt Szász Marci.

Egy átlagos felnőtt IQ-ja 100-120, ám neki ötévesen már 195 volt. Így nem is csoda, hogy az első és második osztályt két hónap alatt teljesítette, majd 15 évesen már le is érettségizett. Ezt követően egyetemre kezdett járni, de amilyen korán elkezdte, olyan korán abba kellett hagynia az őt ért megpróbáltatások miatt.

„Részben nem láttam értelmét a továbbtanulásnak, másrészt rengeteg bántást kaptam a tanároktól, az évfolyamtársaimtól. Volt például olyan oktatóm, aki hadjáratot hirdetett ellenem azzal a céllal, hogy bebizonyítsa, nem zseni vagyok, hanem egy hülye gyerek” – sorolta felnőtté válásának nehézségeit.

Akkor sem lett könnyebb a sorsa, amikor dolgozó ember lett. A cégek, ahol alkalmazni kezdték elvárták tőle azt a csodát, amiről híres lett. Volt, hogy 10-15 ember munkájának a terhét is kirótták rá, de az is előfordult, hogy olyan szituációkra vártak tőle megoldást, mint a válsághelyzetek és a csőd, ami természetesen egy pályakezdő fiatalembertől nem várható el.

„Nem lettem csodafelnőtt. 32 éves vagyok, szerintem nincsenek különleges képességeim, sokkal inkább szorgos, dolgos munkával értem el mindent. Informatikus vagyok egy világhírű multicégnél, rengeteget dolgozom. Nem nősültem meg, barátnőm ugyan van, de gyereket nem szeretnék” – mondta Marci, aki még hozzátette: „Most azon vagyok, hogy a szászmarcis erőt arra fordítsam, hogy a magam szerény eszközeivel szebbé, jobbá tegyem a világot. Ma már ez a legfőbb célom.”