Mai naptól, ez minden Magyar számára kötelező. Nincs kibújás, komoly szankciókkal jár, aki nem teszi


Mai naptól, ez minden Magyar számára kötelező. Nincs kibújás, komoly szankciókkal jár, aki nem teszi



Ennyi lesz a büntetés, ha valaki védettségi igazolvány nélkül ül be moziba vagy egy étterembeKomoly büntetésre számíthat az a hely, amelyik úgy dönt: nem veszi komolyan a védettségi igazolványok ellenőrzését.Mint arról korábban beszámoltunk, a négymillió oltott elérése után újabb jelentős enyhítések kerülnek bevezetésre – ugyanakkor ezek többsége védettségi igazolványhoz kötődik majd.


Ugyanakkor többekben felmerült a kérdés: mi történik akkor, ha valaki védettségi igazolvány nélkül vesz igénybe olyan előnyt – például szállodát vagy étterem belső terét – amely csak oltottaknak engedélyezett?


 Ez a plasztikkártya rendkívüli jelentőségű lesz az elkövetkező hónapokban 


Bizony ekkor igen komoly büntetéssel kell számolni.


A védettséget a védettségi igazolvány bemutatásával kell igazolni. A kártyát a helyiség üzemeltetője vagy a szolgáltatás nyújtója ellenőrzi.


AKI NEM ELLENŐRZI A VÉDETTSÉGET, 100 EZER FORINTTÓL 1 MILLIÓ FORINTIG TERJEDŐ BÍRSÁGGAL SÚJTHATÓ, DE EGY ÉVRE BE IS ZÁRATHATJÁK A HELYET


– írja a Ripost.

A kormány szerdai ülésének döntéseiről a mai Kormányinfón ad tájékoztatást Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra. A legfontosabb kérdés most az, mikorra lesz meg a 4 millió beoltott, amikor nyithatnak többek között a szállodák, az éttermek belső terei, a mozik és az uszodák is a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. Az újranyitás következő lépéséről, a járvány aktuális helyzetéről és az oltásokról is részletes tájékoztatás várható a Kormányinfón.