.

Mai naptól, ez minden Magyar számára kötelező. Nincs kibújás, komoly szankciókkal jár, aki nem tesziEnnyi lesz a büntetés, ha valaki védettségi igazolvány nélkül ül be moziba vagy egy étterembeKomoly büntetésre számíthat az a hely, amelyik úgy dönt: nem veszi komolyan a védettségi igazolványok ellenőrzését.Mint arról korábban beszámoltunk, a négymillió oltott elérése után újabb jelentős enyhítések kerülnek bevezetésre – ugyanakkor ezek többsége védettségi igazolványhoz kötődik majd.


Ugyanakkor többekben felmerült a kérdés: mi történik akkor, ha valaki védettségi igazolvány nélkül vesz igénybe olyan előnyt – például szállodát vagy étterem belső terét – amely csak oltottaknak engedélyezett?


 Ez a plasztikkártya rendkívüli jelentőségű lesz az elkövetkező hónapokban 


Bizony ekkor igen komoly büntetéssel kell számolni.


A védettséget a védettségi igazolvány bemutatásával kell igazolni. A kártyát a helyiség üzemeltetője vagy a szolgáltatás nyújtója ellenőrzi.


AKI NEM ELLENŐRZI A VÉDETTSÉGET, 100 EZER FORINTTÓL 1 MILLIÓ FORINTIG TERJEDŐ BÍRSÁGGAL SÚJTHATÓ, DE EGY ÉVRE BE IS ZÁRATHATJÁK A HELYET


– írja a Ripost.

A kormány szerdai ülésének döntéseiről a mai Kormányinfón ad tájékoztatást Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra. A legfontosabb kérdés most az, mikorra lesz meg a 4 millió beoltott, amikor nyithatnak többek között a szállodák, az éttermek belső terei, a mozik és az uszodák is a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. Az újranyitás következő lépéséről, a járvány aktuális helyzetéről és az oltásokról is részletes tájékoztatás várható a Kormányinfón.

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak