Megtalálták az eltűnt 7 éves vadászi kisfiú holttesté Tőzmiske melle a bokrok alatt


Megtalálták az eltűnt 7 éves vadászi kisfiú holttesté Tőzmiske melle a bokrok alatt



 Feltehetően egy gyermek holttestét találták meg egy mezőn Arad megyében, mintegy tizenkét kilométernyire onnét, ahol január 9-én eltűnt a hétéves vadászi kisfiú, Sebastian Corbei. A nyomozók egyelőre annyit közöltek, DNS-teszt alapján sikerülhet majd azonosítani az áldozatot.


Az Arad megyei rendőrséghez a 112-es segélyhívószámon jelentették, hogy Vadász és Tőzmiske között a mezőn, bokrok között találtak egy kisméretű, erősen oszlásnak indult holttestet. Az Arad megyei rendőrség és törvényszék szakértői szálltak ki a helyszínre, akik boncolás és DNS-teszt elvégzése miatt a törvényszéki kórbonctani intézetbe szállítják a testet – tudatta az Arad megyei rendőrség.


Az Agerpres hírügynökség szerint a nyomozók azt valószínűsítik, hogy a január 9-én eltűnt hétéves vadászi kisfiú maradványait találták most meg.

 

A hétéves Sebastian Corbeit január 9-én délután látták utoljára egy Vadász melletti esztenán. A gyermek még reggel ment el otthonról a faluba, hogy a barátaival játsszon, onnan az említett esztenához mentek, ahová egy idősebb helyi férfi is elkísérte őket. A gyermek anyja este értesítette a rendőrséget, hogy a kisfiú eltűnt.


A hatóságok kereken egy hónapig kutattak a gyermek után, eredménytelenül. A keresés idején a rendőrök, csendőrök, határőrök, tűzoltók, erdészek minden nap a kisfiú keresésére indultak, több száz önkéntes is segítette a munkájukat. Minden lehetséges helyen – szárazon és vízen – keresték az eltűnt gyermeket, különböző speciális eszközöket is bevetettek: drónokat, helikoptert, nyomkövető kutyákat, detektorokat és terepjárókat.