Vészjelzést adtak ki holnapra. Nagyon durva, ami honlap jön


Vészjelzést adtak ki holnapra. Nagyon durva, ami honlap jönA hétfőn még az ország nagy részén esős időt okozó mediterrán ciklon észak felé elhagyja térségünket, majd a hét közepén enyhébb, de záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárásra számíthatunk – írja a Kiderül.hu.


Hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok kialakulásának veszélye miatt


Somogy, Zala, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.


A hét első napján a Dunántúl nyugati és középső részein, illetve északon estig tartósan borult, esős marad az idő, máshol viszont gomolyosodni kezd a felhőzet, a nap is kisüthet rövid időre, egy átmeneti délelőtti csapadékszünetet követően pedig záporok alakulhatnak ki, északkeleten és délnyugaton zivatar is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél már csak a Nyugat-Dunántúlon lesz élénk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 7 fok között várható, az Északi-középhegység völgyeiben lehet a leghűvösebb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.


Kedden reggelig még lehetnek felhősebb tájak, és főként a Dunántúlon további gyenge eső is előfordulhat, napközben mindenhol felszakad a felhőzet, és erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több helyen záporral, zivatarral. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet hajnalban 1-7, délután 12-17 fok között valószínű.