3 gyermeket hagyott hátra az elhunyt Rendőr.10 éve nevelte egyedül a 3 gyermekét..


3 gyermeket hagyott hátra az elhunyt Rendőr.10 éve nevelte egyedül a 3 gyermekét..Napokig küzdöttek az életéért, Jánost mégsem tudták már megmenteni az orvosok. Három fiúgyermekét, akiket egyedül nevelt, nagyon megrázta a tragédia, apjuk halála ráadásul elszakítja őket egymástól.


Hatalmas tragédia rázta meg Pusztavámot: Deme János, a település 46 éves körzeti megbízottja hirtelen jött, rövid betegség után elhunyt. János három fiúgyermeket hagyott maga után, akiket már tíz éve egyedül nevelt – írja a Bors.


– Nagypénteken pont a feleségem volt ügyeletes orvos, amikor jelentkezett nála János azzal, hogy rosszul van. A párom megvizsgálta, és azonnal beutalta Székesfehérvárra a sürgősségire, számára akkor már sejthető volt, hogy komoly gond van – mesélte a Borsnak Nédó Géza, a család barátja, Pusztavám krónikása. János a figyelmeztető szavak ellenére azonban nem indult el azonnal a kórházba, pedig a hasnyálmirigyével volt gond. – A feleségemnek

annyit mondott, hogy bemegy a kórházba, de előbb le kell adnia a fegyverét. Csakhogy ez végül este nyolckor történt csak meg


– mondja a férfi.


Tíz éve nevelte egyedül a három fiút az édesapa 

Felesége a rendőr délelőtti látogatása után délután már a kórházban érdeklődött volna a férfi állapota felől, ekkor kiderült: János még be sem ért a kórházba. Utólag nehéz már megmondani, mennyit számított az a pár óra, de vélhetően nagyon sokat. János cukra délelőtt 25-ös volt, ami már eleve életveszélyes állapot, mire azonban a kórházba ért, már 38 volt.

A 46 éves férfi életéért heroikus küzdelmet folytattak a kórházban, végül április 20-án szervezete örökre feladta a harcot.


– A srácok nagyon maguk alatt voltak. A legkisebb gyermek mindössze hároméves volt, amikor János és a fiúk édesanyja különmentek. Hivatalosan sosem váltak el, de az asszony otthagyta a három csemetét, akiket csak nagyon ritkán látogatott. A fiúk most 20, 17 és 13 évesek. János mindhármójukat önállóságra nevelte. A nagyobbik fiú testépítő, a lányok kedvence, a középső fiú oszlopos tagja a helyi ifjúsági focicsapatnak – mondja Géza.


Szinte az egész falu elbúcsúzott tőle

A gyerekek édesanyja részt vett a temetésen, és úgy tudjuk, a legkisebb fiút magával vitte. A két nagyobb marad a szülői házban, nekik a helyi családsegítő gyűjtést szervezett. Pusztavám összefogott, a helyiek segítenek, de ahogy Géza mondja, nem tolakodnak. Bíznak benne, hogy a fiúk megtalálják a helyüket a világban.