A máj nem jelez, ha beteg.. de van 5 markáns tünet, amire oda kell nagyon figyelni..


A máj nem jelez, ha beteg.. de van 5 markáns tünet, amire oda kell nagyon figyelni..A máj nem jelzi, ha megbetegszik, ezért érdemes odafigyelned erre az 5 tünetre, hogy megelőzd a májbetegségeket!


A máj egészsége rendkívül fontos a teljes szervezet egészsége szempontjából, hiszen elég egy kis probléma, és a szervezetben lassan felgyűlnek a méreg- és salakanyagok, és ebből különböző betegségek alakulhatnak ki. És azt is fontos tudni, hogy a máj szinte sosem küld jeleket, hogy valamilyen problémája lenne, ha mégis, akkor már elég súlyos az állapota.


Most mégis következzen 5 olyan jel, amely a máj megbetegedésére utalhat.


1. A semmiből kialakuló zúzódás


Ha a májjal valami baj van, a vér alvadóképessége romlik, így a bőr felszíne alatt kialakulnak ezek a zúzódások, úgy is hogy nem ütötted meg magad azon a helyen. Ha zúzódásokat tapasztalsz magadon azonnal orvoshoz kell fordulni.


2. Hirtelen hízás


Ha az étkezési szokásaid nem változtak, mégis hétről hétre többet nyomsz, keresd fel családorvosodat. E mögött a megbetegedett máj állhat, hiszen ez esetben a szervezet nem tud megszabadulni a salakanyagoktól.


3. Állandó fáradtság


Ha nem dolgoztál, mozogtál sokat, az éjszakát is átaludtad, és mégis fáradt vagy, akkor ez egy rosszul működő májra utalhat, amely nem képes megtisztítani a szervezetet a méreganyagoktól.


4. Émelygés, étvágytalanság


Egy legyengült, rosszul működő máj miatt gyakran kell szembenézni émelygéssel, étvágytalansággal, mert ilyenkor a szervezet a méreganyagok megszabadulásával van elfoglalva, ezért következhet be rosszabb esetben akár hányás is.


5. Kellemetlen lehelet


Ez is azt bizonyítja, hogy a méreganyagokat a máj nem tudja kiszűrni, így azok felhalmozódhatnak a légcsövekben, gégében, kellemetlen leheletet idézve elő.