Durva dolog derült ki Bodrogi Gyuláról..gyilkossággal vádolták meg


Durva dolog derült ki Bodrogi Gyuláról..gyilkossággal vádolták meg



A színházi közönség, az egész szakma és a lelkes rajongók mind úgy ismerik mint a világ egyik legnyugodtabb embere, pedig az egyetem ideje alatt kimondottan zűrös diáknak számított. Elmondása szerint azzal tudott kitűnni, hogy valami szokatlan úgynevezett "gazfickóságot" követett el. Ő maga mesélt el egy ilyen esetet.

"Egy amerikai filmet vetítettek a filmeseknek a színművészetin. Minket, színészeket nem engedtek be megnézni, mert azt mondták, árt nekünk az amerikai stílus. Magukra zárták az ajtót a filmes diákok, ekkor lázadást szítottam, és páran betörtük az ajtót, ami a téglákkal együtt dőlt ki. Fegyelmi eljárás indult ellenem, ki is rúgtak a főiskoláról, de később visszavettek."

Sikeres színészként természetesen a szerelem sem kerülhette el, az pedig nem is akármilyen formában érkezett meg hozzá. Friss házasként szeretett bele, majd hódította el Törőcsik Marit. Bodrogi úgy emlékszik, a lány csak pár napja lehetett házas, amikor úgy érezte beleszeretett. Kilenc évig voltak házasok, és Gyula szavaiból azt lehet kivenni, hogy a mai napig rajong érte.

Ami egyszer számomra tökéletes volt, az is marad örökre. Ugyanúgy megvan az elismerés és a szeretet, a vonzalom, csak a közvetlen együttlét változik. Ha valaki egyszer szép, nem mondhatom a válás után, hogy akkor hazudtam.

Nem akármilyen házasság volt ez, mely alatt még gyilkossággal is megvádolták a férjet. Nem is akárki volt a merénylet áldozata, maga az egyetlen magyar aranylabdás, a fradi legenda, Albert Flórián.

"Mari és Flóri a Corvin Áruház tetején osztott autogramot, amikor az egyik lap megszellőztette, hogy ők ketten együtt vannak, sőt napokig az a pletyka terjedt, hogy én féltékenységből lelőttem Flóriánt."

Bár a két színész legenda már több mint 50 éve elvált, a mai napig jó viszonyt ápolnak. Bodrogi Gyula pedig hosszú évek óta boldog házasságban él nejével, Angéla asszonnyal. A színpadi életen kívül sok időt tölt rajongva szeretett unokáival, és mindig kapható egy jó vadászatra barátai társaságában.