Ezt jelenti a hajfestékes dobozon a szám. Eddig Te is rosszul festetted a hajadNemrég találkoztam egy jó ismerősömmel és nagyon meglepődtem, mennyire szép a hajának a színe. Ismerem jól, sosem festeti a haját fodrászszalonokban, mindig maga végzi el ezt.


Felkeltette az érdeklődésemet, mi lehet eme nagy változás mögött, mi késztethette arra, hogy a haját pont ilyen színre fesse be, ami, igaz, ami igaz, nagyon jól állt neki…Csak úgy belevágni abba, hogy megváltoztassuk hajunk színét és hajkoronánk formáját, eléggé kétélű dolog, mert könnyen meglehet, és ez előre nem tudható, hogy a hajunk hogyan fog reagálni erre vagy arra a festékre, és a végeredmény rosszabb lehet a kiindulási állapotnál. A hajfestékek kiválasztásánál minden nő a saját kritériumai alapján hozza meg a döntést. Az egyik ezek közül a festék márkája, a másik az ára, a harmadik a termék meggyőző csomagolása, illetve, hogy hajbalzsam van-e a készletben.


Amikor döntést hozunk a színről, sok esetben a csomagoláson látottakra hagyatkozunk, szélsőséges esetben csak a márkára.


Ismerősöm ellenben másképp hozta meg ezt a döntést, az ő sikere a legjobb bizonyíték. Közismert tény: aki az információt birtokolja, az irányítja a világot.


Hogyan fessük a hajunkat megfelelően?


Figyelmesen olvassuk el az apró számokat is, melyek a szín neve körül vannak, hiszen ezek az apróságnak tűnő számok fogják meghatározni azt, hogy siker, vagy kudarc lesz az adott hajfestékkel végzendő hajfestés végeredménye.


A Ketkes.com szerkesztősége úgy döntött, hogy olvasóink segítségére siet és most közzétesszük az összegyűjtött és alább látható táblázatot, aminek a segítségével könnyen dekódolhatjuk a hajfestéken található számokat.


Ez az, amit nem tudtál, és meg kell jegyezned…


Hogyan dekódolhatjuk a hajfestéken olvasható elsődleges színmélységet jelölő számokat?

1 — fekete hajfesték

2 — nagyon sötét barna hajfesték

3 — sötét gesztenyeszín hajfesték

4 — gesztenyeszín hajfesték

5 — világos gesztenyeszín hajfesték

6 — sötét barna szín

7 —barna hajfesték

8 — világos barna szín

9 — nagyon világos barna hajfesték

10 — világos szőke szín

11 és 12 — ezek már extrém rikító hajszínek

Néhány gyártó számok helyett betűket használ az árnyalatok rövidítésére, ezeket így dekódolhatjuk:


Hogyan dekódolhatjuk a hajfestéken olvasható árnyalatokat jelölő betűket?


A С jelentése: hamuszínű árnyalat

PL — platina árnyalat

А — szuper világos árnyalat

N — természetes árnyalat

E — bézsszínű árnyalat

М — matt

W — gesztenyeszínű árnyalat

R — vörös árnyalat

G — arany színű árnyalat

K — réz színű árnyalat

I — intenzív árnyalat

F, V — lilás árnyalat


Hogyan dekódolhatjuk a hajfestéken olvasható tartósságot jelölő számokat?


A «0» jelentése az, hogy ez a festék alacsony tartósságú, rövid hatású. Például: hajszínező samponok, habok és spay-k

Az «1» jelentése, hogy a készítményben nincsenek ammónia és peroxidok. Az ilyen szerekkel hajunk frissebbnek, fényesebbnek néz majd ki.

Ha «2»-es számot látunk a készítményen, akkor abban már van peroxid, és lehet ammónia is. Ez azt jelenti, hogy három hónapig megmarad a készítmény hatása.

Amennyiben viszont «3» áll a csomagoláson, akkor egy nagyon tartós hajfestékkel van dolgunk, mely nagyon tartós és alapvetően megváltoztatja a hajszínünket.


Ha megtetszik egy szín, amit mindenképpen ki szeretnél próbálni a hajadon, akkor lehetőséged nyílik arra, hogy az egész frizurád jellegét megváltoztasd.


Azért, hogy megfelelően választhasd ki a hajfestéket, először azt kell eldöntened, milyen végeredményt vársz a festéstől. Érdemes elmélyedni a színek világában, mert végül is ettől függ a külső megjelenésed.