Miért mi fizetjük több tízezer ukrán nyugdíját


Miért mi fizetjük több tízezer ukrán nyugdíját



Az érintettek 99 százaléka Kisvárdán vagy Nyíregyházán nyit egy bankszámlát, és onnantól oda utaltatják a járandóságukat. 


Mielőtt bárki manipulálást kiáltana, az alábbi írás a Kárpátalja című lap hasábjain jelent meg, ami a református Pulzás Rádió (kárpátaljai kereskedelmi rádió) weboldalán is olvasható.

Nagyon sok érdekes és meglepő információt tartalmaz, mert kiderült, hogy mindezek NEM CSAK A KÁRPÁTALJAI MAGYAROKAT ÉS A KETTŐS ÁLLAMPOLGÁROKAT ÉRINTIK!


A NYUGDIJASOK.COM honlap információi alapján utánajártunk, hogy jelenleg több tízezerre tehető azoknak az ukrán nyugdíjasoknak a száma, akik magyar nyugdíjat kapnak, és nem csak a „magyar ukránokat”, hanem az „oroszokat és az ukránokat” is megilleti ez.

2011-ig kb. 10 ezer fő volt érintve, 2012-ben azt írta szöveges elemzésben az ONYF Statisztikai évkönyv, hogy 75%-kal megugrott az ukrán nyugdíjasok magyarországi nyugdíjigénylése! Azóta nem publikusak az adatok.

Pedig nagyságrendi ugrás lehet, mert Ukrajna átélt már egy súlyos válságot, és belesodródott egy háborúba is.

A honosítás intézménye is kiszélesedett.

Azok az ukrán állampolgárok, akik az ukrán helyett magyar nyugdíjat kérnek, életük végéig a magyar nyugdíjkasszából kapják a juttatásukat.

Tudni kell, hogy a magyar nyugdíjak 10-szer magasabbak, mint az ukrán nyugdíjak! Becslések szerint éves szinten 10 milliárd forintnál is többet fizetnek a korábban Ukrajnában dolgozó, de magyar nyugdíjat kapó személyeknek.

Sokakat háborít fel ez az oktalan nyugdíjkassza-csapolás, miközben a kormány sokaktól elvette a rokkantnyugdíjat vagy a korhatár előtti nyugdíjat, és megalázó orvosi ellenőrzésekre citálják a visszafordíthatatlan állapotú rokkantakat is. Ezzel egyidejűleg pedig szórjuk a pénzt azokra, akik csak papíron élnek Magyarországon.