Pusztító jégeső érkezik, károkozók széllel. Ezt nem tesszük zsebre..


Pusztító jégeső érkezik, károkozók széllel. Ezt nem tesszük zsebre..Magyarország területére vasárnap éjfélig figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint közölték, szombaton napközben főként északkeleten, kisebb eséllyel a déli határvidéken valószínű

HELYENKÉNT ZIVATAR, MELYHEZ AZ INTENZÍV CSAPADÉK MELLETT LOKÁLISAN VIHAROS SZÉL (60-80 KILOMÉTER/ÓRÁS), JÉGESŐ IS TÁRSULHAT.

Azt írják, szombat estétől előbb nyugaton, délnyugaton valószínű intenzív zivatarok kialakulása, melyek vasárnapra virradó éjszaka kelet, északkelet felé áthelyeződve zivatarrendszerré fejlődhetnek.


Északnyugaton heves zivatarok kialakulására is van esély. A zivatarok környezetében az intenzív – helyenként rövid idő alatt 20-30 millimétert meghaladó – csapadék mellett nagyobb területen fordulhatnak elő 60-80, néhol 80-90 kilométer/órás szélrohamok, illetve nagyobb méretű (> 2 centiméter) jég. Nagyobb számban az északi országrészben várhatók hevesebb csapadékgócok.

A vasárnapra szóló figyelmeztető előrejelzésben olvasható, hogy a déli órákig főként északkeleten, keleten fordulhatnak elő a záporok mellett további zivatarok, melyeket elsősorban intenzív csapadék (> 20 milliméter) és viharos széllökés (60-80 kilométer/órás) kísérhet.

Napközben az ország északi, északnyugati felén az északnyugati, míg másutt inkább a délnyugati szelet kísérhetik viharos (körülbelül 60-80 kilométer/órás) széllökések, majd estére fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Szombaton késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul. Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között, az északnyugati részeken azonban csak 15 fok körül alakul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.