Újszülött kisbabához riasztották a mentőket.. 1,5 órán keresztül küzdöttek az életéért a mentősök, majd...


Újszülött kisbabához riasztották a mentőket.. 1,5 órán keresztül küzdöttek az életéért a mentősök, majd...



Újraélesztettek egy otthon született kisbabát Veszprémben. A csecsemő percek alatt jött a világra, felsírt, majd leállt a légzése. A mentők másfél órát küzdöttek az életéért.


 Otthon indult meg a szülés

Hétfő hajnalban a negyedik gyermeke születéséhez kérte a mentők segítségét egy anyuka Veszprémben. A kislány világrajöttét telefonon keresztül egy mentésirányító segítette, míközben az egységek a helyszínre tartottak.


Abbahagyta a sírást

 A kislány pillanatok alatt megszületett, ám hamar abbahagyta a sírást és már nem vett levegőt. Az életéért másfél órán át küzdöttek. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

 

Több egység vonult a helyszínre

 „Minden édesanya rémálmát élte át az a Veszprém megyei anyuka, aki negyedik gyermeke születéséhez kérte a mentők gyors segítségét ma hajnalban. Rutinos mentésirányító bajtársunk több egységet is riasztott, amíg telefonon instruálta a családot a teendőkről – írja Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.


 

Nem vett levegőt

Majd így folytatódik a bejegyzés: „Közösen, pillanatok alatt világra is segítették az újszülöttet, ám a kislány hamar abbahagyta a sírást és már nem vett levegőt.”

 

Telefonon keresztül irányították az újraélesztést

„Vonalban levő bajtársunk éppen diktálni kezdte az újraélesztés lépéseit, amikor megérkezett az első mentőegység, akik emelt szinten folytatták az életmentést”.


Speciális mentő is érkezett

Perceken belül további mentőerők érkeztek a helyszínre, köztük a speciális koraszülött rohamkocsi is. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.


Másfél órán keresztül küzdöttek az életéért

„Másfél órás megfeszített küzdelem után, végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet. Mielőbbi felépülést és boldog, egészséges életet kívánunk! A mentésben résztvevőknek gratulálunk!” – áll a posztban.