Ez az 5 tünet 1 hónappal előtte jelzi a közelgő szívinfarktustA szívrohammal nem szabad játszani, hiszen könnyen halálos kimenetelű lehet, vagy ha az ember túl is éli, maradandó sérüléseket szenvedhet. A szakértők úgy tartják, hogy testünk egy hónappal a szívroham bekövetkezte előtt jelezhet, mégpedig a következő 5 tünettel, amire nagyon figyeljünk oda.

 Az Egyesült Államokban évente legtöbben valamilyen keringési és szívbetegségben vesztik életüket. Legfőképp akkor, ha valaki szívkoronaér betegségben, aritmiában szenved.


Ahhoz, hogy a keringési rendszerünk egészséges maradjon és sokáig szolgáljon, étkezünk kiegyensúlyozottan, fogyasszunk sok vitamint, vasat és Omega 3 zsírsavat, de ne feledkezzünk meg a testmozgásról sem.

 

Szívroham akkor alakul ki, mikor hirtelen a szívizmok leblokkolnak, így nem jutnak oxigénhez, aminek következtében károsodnak. Ha azonnal nem segítenek a betegnek, viszonylag hamar bekövetkezhet a halál.


A szívroham legelső jele az extrém fáradtság, levertség, ami szinte mindig jelen van. Ebben ez esetben keressünk fel egy szívorvost.


A másik jel, ami arra utalhat, hogy nincs minden rendben a szívünkkel, ha alvászavarokban szenvedünk. Ha mindig fel kell kelnünk, mert szomjasak vagyunk, vagy gyakran ok nélkül ébredünk fel, forduljunk orvoshoz.


A szapora lélegzetvétel is annak a jele, hogy a szív nem működik jól, így a szervezet számára nem jut elég oxigéndús levegő.


 

Az emésztési problémák hátterében is szívbetegség húzódhat. Ha nem fogyasztunk gyakran csípős, zsíros ételeket, mégis folyamatosan rendetlenkedik a gyomrunk, akkor érdemes orvoshoz fordulni.


Az említett 4 tünet egy hónappal a szívroham bekövetkezte előtt jelentkezhet, azonban a következő testi jelzés, akár egy félévvel a betegség előtt is megjósolhatja, ha nincs minden rendben.


Ilyen tünet, amikor nyugtalannak, nehéznek, vagy nagyon könnyűnek érezzük a végtagjainkat. Ez azért lehetséges, mert a gyenge vérkeringés miatt kevés oxigén jut el az idegsejtekhez, így azok nem küldenek megfelelő üzeneteket, ezért érzékcsalódások alakulhatnak ki a végtagjainkban.