Nagyanyámtól tanultam: ezért nincs szemölcs, barna folt, anyajegy a bőrömön sehol, nem is gondolnád, hogy miért…


Nagyanyámtól tanultam: ezért nincs szemölcs, barna folt, anyajegy a bőrömön sehol, nem is gondolnád, hogy miért…



A bőrünk a legnagyobb szervünk, és ráadásul ez a legelső, amelyet mások meglátnak belőlünk. Szeretnénk, ha minél inkább mentes lenne a bőrhibáktól, mint a barna foltok, anyajegyek, mitesszerek, szemölcsök vagy éppen pattanások.


Számos kozmetikai eljárást találhatunk ezek eltüntetésére, azonban ezeknek sokszor igen borsos az áruk. Léteznek azonban olyan természetes megoldások, amelyek segítenek abban, hogy olcsón és az egészségünket nem veszélyeztető módon megszabadulhassunk ezektől a kellemetlenségektől:


1 – Anyajegy

 

Vágj félbe egy fokhagymagerezdet, tedd az anyajegyre, és hagyd rajta négy órán át. Tedd ezt meg minden nap, míg el nem halványodik.


Fokhagyma helyett fehér ecetet is használhatsz. Márts bele egy vattát, és tedd az anyajegyre, 8 órára. Minden nap ismételd, amíg az anyajegy látható.


Az anyajegyet ne sértsük meg és ne dörzsöljük! Változó vagy gyanús alakú anyajegyet ne kezdjünk el otthon kezelgetni se így, se más formában. Azzal keressünk fel mielőbb egy bőrgyógyászt!


2 – Függő szemölcs


A függő szemölcs az anyajegyhez hasonlóan kezelhető almaecettel. De alkalmazhatsz teafa olajat is, vízzel higítva. Ez is leszáríthatja a függeléket, valamint fertőtlenít, így a fertőzést is megelőzi.


3 – Mitesszer


Tölts forró vizet egy tálba. Hajolj fölé törülközővel lefedve a fejedet 10 percen-negyed órán át. A gőzölés után használj arcradírt, hogy kitisztulhassanak a pórusaid.


Ezután töröld át az arcodat ecetbe mártott vattával.


4 – Barna foltok


Márts bele egy vattakorongot almaecet és hagymalé keverékébe, és tedd a vattát a bőrre az érintett helyen.


Negyed óra után töröld le. Nemcsak fehérebb lesz a bőröd az érintett helyen, de a keverék antioxidáns hatásának hála lassabban is öregszik majd.


Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel!


Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk!