Tegnap este 10 órakor a 10 éves Peti beleesett a medencébe.. A biztonsági őr semmit nem vett észre, megfulladt a fiú


Tegnap este 10 órakor a 10 éves Peti beleesett a medencébe.. A biztonsági őr semmit nem vett észre, megfulladt a fiú



Ahogy portálunk is megírta, tegnap este 22 óra 20 perc körül megtalálták a 10 éves B. P. holttestét a hódsági városi uszoda medencéjében.


Mint kiderült, B. P.-t   8 éves barátja lökte be a medencébe, a tragédia pillanatban a két gyermek egyedül volt  a létesítménynél. A medence zárva volt, a két kisfiú a kerítésen átugorva lépett be, amit a süketnéma biztonsági őr nem vett észre.


„A biztonsági őr a kiérkező rendőröknek azt állította, hogy a medencénél nincs senki, és hogy nem vett észre semmi különöset, de a rendőrség tagjai amellett inszisztáltak, hogy át kell kutatni  a létesítményt. A kisfiút holttan találták meg a medencében, a biztonsági kamerák felvételein látható, hogy a barátja belöki a medencébe”

 

 – nyilatkozta a Večernje novosti napilap internetes kiadásának egy neve elhallgatását kérő hódsági rendőr.


A novosti.rs cikke szerint a baleset akkor történt, amikor a kisfiú megállt az ugródeszkán, barátja pedig abban a hiedelemben, hogy valószínűleg tud úszni, a vízbe lökte, majd ijedten távozott a helyszínről.


„A biztonsági kamera felvételein jól  látható, hogy a kisfiú kétszer is feljött a felszínre. Néhány percig küzdött az életéért, és megmenekülhetett volna, ha valaki észreveszi vízbeesését. A biztonsági őr süketnéma, de nem vak, és láthatta, hogy a gyerekek közelben vannak”

 


 – mondta a lapnak a rendőr, majd hozzátette, hogy a biztonsági őr feladata akkora nagy felelősséggel jár, hogy egy ilyen munkára nem alkalmazhatnak ilyen fogyatékossággal rendelkező személyt.


„A legnehezebb pillanat volt az, amikor értesítenünk kellett az áldozat szüleit a tragédiáról, de a másik kisfiú szüleit is. A gyerekeket nem lehet felelősségre vonni, azonban a szociális központnak  választ kellene adnia, hogy a szülők követtek-e  el mulasztást”– mondta.