Teljesen kisemmizte Mészáros Lőrinc a volt feleségét??semmi nem maradt a volt feleségnél


Teljesen kisemmizte Mészáros Lőrinc a volt feleségét??semmi nem maradt a volt feleségnél

Eltűnt a legnagyobb, korábban hivatalosan családi tulajdonban lévő vállalkozások részvényesei közül Mészárosné Kelemen Beatrix, Mészáros Lőrinc volt felesége – írja a G7.A több száz milliárdos állami megrendelésekkel kitömött építőipari cégeket összefogó Mészáros Építőipari Holding negyedrészét már tavaly átvette volt feleségétől a gázszerelőből lett milliárdos vállalkozó, májusban azonban már a család tőzsdén kívüli érdekeltségeinek nagy részét birtokló Talentis Group is kizárólag Mészáros Lőrinc kezében volt, pedig ennek mintegy felét tulajdonolta Mészárosné Kelemen Beatrix korábban.


Bár a Mészáros Építőipari Holdingnál egy márciusi közgyűlést követően tűnt el a volt feleség neve a részvényesek közül, a tranzakcióra már jóval korábban sor kerülhetett, ugyanis a vállalat beszámolója szerint Mészárosné Kelemen Beatrix már 2020 végén sem volt tulajdonos. 

A Talentis Groupnál csak a napokban leadott beszámolóból derül ki, hogy idő közben ezt a céget is „elérte a válás”, ezt a vállalatot a tavalyi év végén még ketten birtokolták. Május 31-én viszont Mészáros Lőrinc már egyedüli részvényesként döntött a társaság 6,7 milliárdos nyereségéről. Nem derült ki, hogy pontosan milyen formában kerültek ezek a cégek a volt felcsúti polgármesterhez, illetve, hogy kapott-e, s ha igen, mennyi pénzt kapott a kormányközeli milliárdos volt felesége.

Az „üzleti folyamatok” eredményeképpen Mészárosné Kelemen Beatrixnak mostanra egyetlen komolyabb vállalatban maradt lényegi részesedése, amelyet egyébként amúgy is egyedül birtokolt a kezdetektől, tehát nem tekinthető családi vállalkozásnak. Ez a Hajdú Péter által vezetett Media Vivantis Zrt., amely tavaly közel másfél milliárd forintos árbevételt, illetve 70 millió forint körüli nyereséget termelt. Ez a társaság működteti a Life- és az OzoneTV-t is.