Várkonyi kedvére szabatja át Mészárost.. mi lesz a következő a ráncfelvarrás, hajfestés, vagy fiatalos frizura?


Várkonyi kedvére szabatja át Mészárost.. mi lesz a következő a ráncfelvarrás, hajfestés, vagy fiatalos frizura?



Várkonyi Andrea még az esküvő előtt elvégezteti a megfelelő simításokat Mészáros Lőrincen, aki a hírek szerint legalább 20-25 kilót fogyott, hogy megfeleljen Várkonyi szépségideáljának. Ezzel Várkonyi Andrea rácáfolt azokra a rosszindulatú pletykákra, hogy őt csak a pénz érdekli: átszabatja Mészáros Lőrincet egy olyan menő fazonná, akihez talán még akkor is feleségül menne, ha nem lopta volna el fél Magyarországot, és nem Magyarország leggazdagabb embere lenne, hanem csak a tizedik leggazdagabb.


Várkonyi Andrea igényeinek meg kell felelni minden területen. Mészáros Lőrinc a pénzügyi vonatkozásokat tekintve jól teljesített, azt az apró hibát leszámítva, hogy semmi nem az övé, ami a nevén van, hanem Orbán Viktoré. A sajtó majdnem olyan érdeklődéssel kíséri Orbán Viktor strómanjának esküvői előkészületeit, mint az Orbán Ráhel-Tiborcz István royal weddinget, ezért tudni véli azt is, hogy Várkonyi Andrea nemcsak a felesleges kilókat faragta le a gázszerelőről, hanem plasztikai műtétet is végrehajtottak rajta. Ezért ne csodálkozzunk, ha néhány hónap múlva Mészáros Lőrinc Bocskor Gáborra vagy az ifjú Alain Delonra hasonlít majd, még inkább egy olyan keverékre, amelyben meglátszanak Brad Pitt, Belmondo és Humphrey Bogart vonásai.

 

Mert Várkonyi Andrea a pénzhez hozzáigazítja a külsőt is, és Mészáros Lőrincet álmai hercegére szabatja. Mészáros kisportolt, daliás testet kap, az arcát műtétek sorozatával egy szívtipró macsó képére formálják. Várkonyi tulajdonképpen kapott egy test alapanyagot, amiből végre megteremti magának az ideális férfit, aki után mindig vágyott. Várkonyi Andrea női Frankensteinként hozza létre Mészárosból azt, akit mindig is keresett, de soha nem talált meg. Ahogy Frankenstein különböző darabokból építette teremtményét, Mészárost is többféle emberből rakja össze. Az egyik része erre hasonlít majd, a másik arra, és így tovább.


Tudományos kísérletnek sem utolsó a vállalkozás, hogy lehet-e egy falusi gázszerelőből herceget faragni. Irodalmi előképei – Ovidiustól G. B. Shaw remekművén át a My Fair Lady musicalig – már-már költői magasságokba emelik a fordított Pygmalion-sztorit. Főleg, ha sikerül az átváltozás és életre kel az alkotás, majd Várkonyi Andrea női Pügmalionként beleszeret az életre keltett szobrába, akinek már csak a neve régi. Mindennek vélhetően az esküvő napjáig kell végbemennie. A kísérlethez Orbán Viktor, pontosabban a magyar nép közpénzét, használják fel, mert a pénz mégcsak nem is Orbán, hanem az adófizetők tulajdona.


Nincs kétségünk, hogy Várkonyi Andrea ennyi pénzből megformálja plasztikai műtétek sorozatával álmai lovagját, külsőleg. De mi lesz a külsejét és valódi identitását elveszítő egykori gázszerelő bensőjével? Várkonyi Andrea ugyanis korábban elmondta, hogy a művelt, okos, intelligens férfiakat szereti. “Nekem alapvetés, hogy intellektusban megugorjon egy szintet, akire fel is tudok nézni” – mondta, s a nyersanyag Mészáros Lőrinc ezeknek az elvárásoknak pillanatnyilag még nem nagyon felel meg. Hogyan lehet a felcsúti gázszerelőből, akinek egyetlen intellektuális érdeme, hogy tud hallgatni, egy szellemes professzort csinálni, aki sportkocsikkal jár?


A külsőt lehet faragni, a sebészkés jól vág, de mi lesz a bensővel? Hogyan önt kultúrát, műveltséget, tudást, finom intellektuális képességeket Várkonyi Andrea egy szépen szabott tömlőbe, akinek értelmi képességei önerejéből a felcsúti focipálya tizenhatosának kijelölésénél kimerültek. Hogyan lesz képes Andrea Mészáros Lőrinc hercegi külsejéhez igazítani a felcsúti bensőt, beleértve a helyi általános iskola hiányosságait is, amelyek mind nyomot hagytak az ország gázszerelőjének lelkében? Hogyan lesz belőle oxfordi műveltségű, többgenerációs arisztokrata, akinek hobbija az olasz reneszánsz festmények gyűjtése, szabad idejében pedig az egyiptomi piramisokat és a világűrt kutatja? Mindaddig, amíg Orbán el nem veszi tőle a saját pénzét.