2 perce jött, Gulyás megszólalt a a 4. hullám és a teljes lezárás témájában.. EZT mondta


2 perce jött, Gulyás megszólalt a a 4. hullám és a teljes lezárás témájában.. EZT mondta



Kormányinfót tartott Gulyás Gergely, aki már az elején elmondta, hogy a kormány fontos témák megtárgyalásán van túl, de a döntéseket nem tőle fogjuk hallani, hanem majd Orbán Viktortól péntek reggel a Kossuth rádióban. Teljes közvetítésünket itt tudja elolvasni.

Amiről biztosan fogunk hallani valamilyen mondást pénteken Orbántól, az a harmadik oltás kérdése, a kötelező oltás kérdése, legalábbis bizonyos foglalkozásoknál, munkaköröknél, illetve hogy hogyan lehetne tovább emelni az átoltottságot azokban az életkori sávokban, ahol arányaiban alacsonyabb jelenleg. Ilyen például a 12–15 éves korosztály.


Gulyás szerint várható a negyedik hullám Magyarországon is, azt valószínűleg a delta variáns okozza majd, de az ország úgy várja azt, hogy már nagyon sokan védettséget szereztek, vagy szereznek az oltással, így olyan mindenkire kiterjedő durva korlátozásokat nem terveznek, minden bizonnyal inkább azokat fogja érinteni a korlátozás, akik nem oltatták be magukat.

Természetesen ha beüt a negyedik hullám, jöhetnek pluszkorlátozások, szabályok az iskolákban, de alapvetően normális, jelenléti oktatásra készül a kormány szeptembertől