A vadász aki szórakozásból elefántokat és oroszlánokat ölt, meghalt egy krokodil támadásban


A vadász aki szórakozásból elefántokat és oroszlánokat ölt, meghalt egy krokodil támadásban

 


Minden állatbarát ellenzi a trófeavadászatot. Nehéz elhinni, hogy vannak olyan emberek, akik élvezik a veszélyeztetett állatok, például az oroszlánok és az orrszarvúak megölését.


Ez a „sport” sok fajt a kihalás szélére sodort, de a vita és a természetvédelmi csoportok visszaszorítása ellenére ez a fajta vadászat sok helyen törvényszerű maradt..


De néha az állatvilágnak megvan a maga igazságérzete ... és az egyik vadász elpusztult, amelyet „karmának” lehetne nevezni.


Scott Van Zyl termékeny trófeavadász volt Dél-Afrikából. Amellett, hogy maga is vadász, Van Zyl „szafari” céget működtetett, ahol nagyvadakra is elvitte az ügyfeleket vadászni..


Céljai között oroszlánok, gepárdok, zsiráfok és elefántok voltak.


2017-ben Van Zyl elindult egyik vadászati ​​útjára Zimbabwében ... csak ezúttal nem tért vissza.


A BBC szerint a vadász elindult egy rakás kutyával és egy helyi nyomkövetővel. Magától indult krokodilokat keresni, és azt hitték, eltűnt, amikor nyomkövető kutyái visszatértek nélküle.


A folyópart közelében találták meg a lábnyomát és a táskáját. A helyi hatóságok megvizsgálták a krokodilokat… és emberi maradványokat találtak, amelyek szerint a DNS -teszt megerősítette, hogy az Van Zyl -é.


„Legyünk őszinték, Zylnek eleve nem kellett volna vadásznia” - írták. "Meg kell kérdeznünk magunktól, hogy vajon a" vadászat izgalma "valóban megéri-e kockáztatni a saját életét - miközben szándékosan elvesszük másokét."


Mit gondol erről a történetről?