Amikor terhes lett az orvos szó szerint elájult, amikor az ultrahanggal megnézte a hasát


Amikor terhes lett az orvos szó szerint elájult, amikor az ultrahanggal megnézte a hasát



Az eddigi rekord az iowai hetesikrek voltak. A McCaughey házaspár féléves gyermekeikkel.

A Kansas állambeli újszülöttek a kilencvenhatodik hatos ikrek a világon, amióta – az 1900-as évek eleje óta – jegyzik a többes ikerszületéseket. A gyermekeket egy huszonnégy tagú orvoscsoport segítette világra a terhesség 31. hetében, császármetszéssel, miután az anya az elmúlt kilencvenhárom napot kórházban töltötte. 

A gyermekek világra segítése azért vált szükségessé, mert az orvosok aggódtak egészségükért. Négyen jelenleg lélegeztetőkészüléken vannak, ketten pedig oxigént kapnak, de mindannyian jól vannak. 




Az orvosok eredetileg arra számítottak, hogy az anya 26-27 hétig lesz képes hordani terhességét. "Kész csoda, hogy ilyen sokáig tudta hordani őket…, úgy látom, mindannyian jól fognak fejlődni" – fejezte ki bizakodását dr. Katherine Schooley szülészorvos. Az előrejelzések szerint a gyerekek körülbelül hat hétig lesznek kórházban, édesanyjuk azonban néhány napon belül elhagyhatja a kórházat. 

Eldon és Sondra Hendricknek már van egy négyéves kislánya. Sondra Hendricket tavaly nyáron hormonnal kezelték, hogy teherbe essen. Terhessége elején az orvosok azt tanácsolták, végeztessen abortuszt, vagy vetessen el négy magzatot, hogy a maradék kettő biztonságosan fejlődhessen tovább, a házaspár azonban erre nem volt hajlandó. Elmondásuk szerint ez a lehetőség meg sem fordult a fejükben. A hat újszülött – három fiú és három lány – harminc százalékkal növeli a lakosság számát lakóhelyükön, Ragóban, ahol szombatig mindössze tizenketten éltek.


Az Egyesült Államokban 1997 decemberében születtek a világ egyetlen élő hetes ikrei. Bobby és Kenny McCaughey-nak az orvosok szintén abortuszt javasoltak, amikor kiderült, hogy az asszony hét gyermeket vár, a házaspár azonban keresztény hitére hivatkozva nem volt hajlandó megfontolni a lehetőséget. A McCaughey család hét gyermeke néhány hónapja ünnepelte negyedik születésnapját, és hétéves nővérükkel együtt jó egészségnek örvendenek.