Gyógyíthatatlan betegségéről vallott Erős Antónia.." visszafordíthatatlan betegségem van.."


Gyógyíthatatlan betegségéről vallott Erős Antónia.." visszafordíthatatlan betegségem van.."



Mindent bevallott a híradós.


Erős Antónia az ország egyik első számú híradósa, a napi hírek szinte elképzelhetetlenek nélküle. Annyira megszoktuk már határozott hangját és megjelenését a tévé képernyőjén, hogy ha híreket akarunk hallhatni, akkor azt tőle szeretnénk. Erős Antónia azonban nem mindig tervezett híradós lenni, pedagógusnak készült. Azt pedig, hogy Budapestre került, egy véletlennek köszönheti:


„Pedagógusnak készültem és meg is szereztem a tanítói diplomát. De nem kezdtem el tanítani. Időközben az egyik tanárom felhívta a figyelmemet arra, hogy a városi tévéhez riportereket, szerkesztőket keresnek. Mielőtt szeptembertől elkezdtem volna a tanítást, aláírtam egy szerződést a kaposvári városi tévéhez. Így indult el a tévés karrierem” - mesélte.


„25 évesen lettem cukorbeteg, ez a megelőzhetetlen és visszafordíthatatlan betegség egy olyan változást hozott az életemben, amit nem én akartam. Teljesen más életet kezdtem el élni emiatt. Azt szokták mondani, hogy minden krízisből pozitívan lehet kijönni, ha teszünk érte. Velem is ez történt. Ha azt nézzük, hogy a betegségemnek köszönhetően kellett életmódot, várost, munkahelyet váltanom, aminek az lett az eredménye, hogy húszon éve egy országos televíziós csatorna csúcsműsorát vezetem, találkoztam a férjemmel, gyerekeim születtek, ez egy nyertes történet. Nyilván abban a pillanatban, amikor megtudtam, hogy beteg vagyok, nem ezt éreztem” - osztotta meg az eletforma.hu-val.