.

Vasárnapra nagy esőzések várhatóak az egész országbanTöbb helyen alakulhatnak ki heves zivatarok vasárnap. Kiadós felhőszakadás, nagy méretű jég kísérheti őket.


A heves zivatarokban bővelkedő péntek után vasárnap jön a folytatás. Már a hajnali órákban zivatarok alakulhatnak ki, legnagyobb eséllyel a Duna vonala mentén és a Dunántúlon. A nap előrehaladtával pedig egyre több helyen várhatóak záporok, zivatarok, az igazi dömping azonban a délutáni órákban jön. Ekkor szinte az ország bármelyik tájegységén megdörrenhet majd az ég. Nem csoda hisz


minden légköri feltétel adott lesz a zivatarok, köztük a heves zivatarok kialakulásához,


melyek a Kárpát-medence felett hullámzó front és az által létrehozott erős összeáramlási zóna mentén fognak rendszerbe szerveződni.


Az intenzívebb gócokat több helyen kísérheti kiadós felhőszakadás, amiből rövid idő alatt akár 40-50 mm-t meghaladó csapadék is kihullhat, így nagy eséllyel alakulhatnak ki villámárvízek különösen a nagyobb városokban és hegyvidéki területeken. A felhőszakadás mellett sajnos ismét előfordulhat nagy méretű (2-5 cm átmérőjű), néhol akár szignifikáns (5 cm feletti átmérő) jégeső, és viharos széllökésekre is számíthatunk.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egészére másodfokú figyelmeztetést adott a kiadós felhőszakadások miatt.

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék