Elhunyt verebek százai a földön... ez a látvány fogadta a tüzijáték után az embereket..


Elhunyt verebek százai a földön... ez a látvány fogadta a tüzijáték után az embereket..



Tegnap este 11-től hajnal 1-ig lőtték itt, Rómában a rómaiak a pirotechnikát. Halott, elevenen elégett, szívrohamot kapott, falnak ütköző, vagy csak agonizáló madarak maradtak a tűzijáték után. 

A fotó ma hajnalban készült Róma belvárosában.

Tavaly az aHangon aláírásgyűjtést kezdeményeztem, hogy ne legyen augusztus 20-án tüzijáték. Több mint 100 ezren írták alá a kezdeményezést.

Budapest nemcsak a világ legszebb városa, Magyarország fővárosa, hanem az otthona embereknek - és állatoknak. Nélkülük halott lenne a város.

Feketerigók, fakopáncsok, széncinegék, csuszkák, vörösbegyek, barátkák, és fülemülék élnek itt, télen pedig még a sirály is eljön a Dunára. De Európa legkisebb madara is, a sárga vagy tüzes fejű királyka is előfordul a szigeten és a hegyen.

Ők világvégének tudják értelmezni a tűzijátékot.

Tavalyelőtt Prágában már fényjátékkal ünnepelték az Újévet.

Én azt gondolom, azért kaptunk észt és értelmet az Örökkévalótól, hogy vigyázzunk a bolygóra és annak minden lakójára.

A pandémia utáni újrakezdést szerintem tökéletesen szimbolizálná, ha egyszer és mindenkorra lemondanánk erről a grandiózus pénzégetésről, és valami újat találnánk ki, és soha többet ne legyen Budapesten tűzijáték. 

Ehhez kérem a főváros állatvédelemért felelős megbízottjának, Szabó Rebekanak a segítségét. Vegye fel a főváros a kapcsolatot a kormánnyal, augusztus 20-án fény- és hangjátékkal ünnepeljük az államalapítást. 

Ne kelljen egy állatnak se elpusztulnia az ünnepen.

És a ti segítségeteket is: osszátok meg ezt a bejegyzést. 

Ja, nem az 5G-től riadtak meg a madarak. Nem mérgezték le őket. 

(Ilyenekkel magyarázzák a történteket az Élet Iskolája Tudományegyetemen fokozatot szerzett etológusok.)

(És hogy miért ugatok külföldről? Mert egyszer haza akarok menni, és mert Magyarország a hazám marad örökre, bárhol is éljek...)