Lecsapott Magyarországra az Európai Ügyészség: milliárdos csalás, sikkasztás, bilincsbe vert politikusok


Lecsapott Magyarországra az Európai Ügyészség: milliárdos csalás, sikkasztás, bilincsbe vert politikusokMegvalósulhat Orbán Viktor rémálma?

Kezdhetünk megbarátkozni a bilincsben elvitt politikusok látványával?!


Razzia Magyarországon


Németországban, Hollandiában, Szlovákiában, Bulgáriában és Magyarországon tartottak házkutatásokat ma reggel egy az Európai Ügyészség által irányított nyomozás keretében

– számolt be róla a Magyar Narancs.


Európai Ügyészség közleménye azt írja: egy 14 millió eurót meghaladó értékű nemzetközi áfacsalás ügyében nyomoznak. Marcus Paintinger müncheni ügyész azt állítja:


Ha nem működne az új európai szervezet, akkor hónapokig tartott volna megszervezni egy ilyen akciót, így viszont hetek alatt összejött.


Az Európai Ügyészség az idén június elsején kezdte meg működését, Magyarország azonban nem csatlakozott a nemzetközi szervezethez, amelynek elsődleges célja, hogy nyomozzon és vádat emeljen az uniós költségvetés ellen elkövetett csalásokkal és más, az EU pénzügyi érdekeit sértő bűncselekményekkel vagy a határokon átnyúló áfacsalásokkal kapcsolatban.


Orbán rémálma valósulhat meg?


A nagy kérdés az, hogy hosszú távon kiterjeszthető-e az ügyészség jogköre. Azaz előbb vagy utóbb, akár Orbánt magát is megvádolhatják, vagy börtönbe is csukhatják?


Bár jogilag erre ugyan nincs lehetőség, de láttunk már a politikában cifra dolgokat.


Ha az ellenzék nyer 2022-ben, akkor az ügyészséghez csatlakozva máris “büntethetővé válik” a magyar miniszterelnök, és ha valóban felfedeznek visszaéléseket, akkor nincs mese, bármennyit is “keccsölt magának össze” Orbán Viktor.


Akkortól pedig könnyen elképzelhető, hogy valóban meg kell barátkoznunk a bilincsbe vert politikusok látványával.