21 hetes terhesen tudta meg, hogy sziámi ikreket vár.. a durva dolog csak ezután jött


21 hetes terhesen tudta meg, hogy sziámi ikreket vár.. a durva dolog csak ezután jött

 


Charla Cook és férje, Logan izgatottan vágtak bele családjuk újbóli bővítésébe, ám amikor ellátogattak az egyik rutinvizsgálatra, sorsfordító híreket kaptak a magzat állapotáról. Az anya sziámi ikrekkel volt állapotos.


21 hetes terhesen tudta meg, hogy sziámi ikreket vár, akiknek túlélési esélye minimális


„Annyira izgatottan vártuk a negyedik és egyben utolsó babánkat. De, amikor meghallottuk a tényeket, kétségbeestünk” – nyilatkozta Charla a WLKY-nek.


 

A Cook családnak már 3 gyereke van, akiknek életkora a 21 évtől egészen a 8 hónapos korig terjed, ám a pár szeretett volna még egy kislányt. Ám a 21 hetes vizsgálat nem túl kecsegtető hírekkel szolgált a lelkes pár számára, ugyanis a képernyőn ikreket véltek felfedezni a szakemberek.


Charla azonnal kiszúrta az ultrahangos felvételeken, hogy valami nincs rendben a babákkal, és még mielőtt a szakemberek felállították volna a diagnózist, az édesanya érezte, hogy nagy baj van.


„Amikor az orvos visszaért, még egy kicsit vizsgálgatta az ultrahangos képeket, és azt közölte velünk, hogy úgy véli a babák össze vannak nőve” – mondta a nő.


A vizsgálatok hamar kimutatták, hogy a lányoknak annak ellenére, hogy közös a szívfaluk, mindkettőjüknek saját szívük van, ám még így is lehetetlen lesz a biztonságos szétválasztásuk.



 

A hír hallatán az anya azonnal elgondolkodott a terhesség megszakításán, de a család azzal érvelt, hogy adjanak egy kis időt a dolognak, hátha kerül egy olyan szakember, aki képes elvégezni a lányokon az életmentő szétválasztó műtétet.



A pár végül úgy döntött kitart az ikerpár mellett, és Charla szülésének ideje késő szeptemberre, kora októberre van kiírva. Azóta a pár folyamatosan azon dolgozik, hogy találjanak egy olyan orvost, aki vállalja a picik műtétjét a születésük után.


Hosszas keresgélés után és számtalan elutasítással a hátuk mögött, a pár végül is talált egy floridai orvost, aki hajlandó elvégezni a beavatkozást, annak ellenére, hogy a hasonló beavatkozások utáni túlélési esély 60% csupán, de Charla hisz a csodákban és érzi, hogy a lányai túl fogják élni.



„Őszintén az Úrhoz fohászkodom, hogy megtörténhessen a csoda!” – bizakodik Charla.


Mi is szívből reméljük, hogy a két kislány sorsa mihamarabb jóra fordul, és a Cook család élete mihamarabb visszaállhat a normális kerékvágásba!