Az egész osztály piszkálta Gábort.. még csak bocsánatot sem hajlandóak kérni. Ezekből lesz rendőr...


Az egész osztály piszkálta Gábort.. még csak bocsánatot sem hajlandóak kérni. Ezekből lesz rendőr...Az egész országot megrázta a 16 éves vajai gimnazista, Tisza Gábor tragédiája.


A Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium illetékesei nem csupán a sajtó elől zárkóznak el, de eddig arra sem vették a fáradságot, hogy Gábor édesanyjával, Lovas Edinával felvegyék a kapcsolatot és személyesen nyilvánítsanak részvétet – írja a Blikk. Ezekre a kérdésekre egyelőre nincs válasz: indult belső vizsgálat az iskola pedagógusai felelősségének megállapítására? Mi lesz a zaklatók sorsa? A diákok kapnak-e pszichológust, aki segít feldolgozni a történteket?


Magyarázat helyett az iskola egyelőre annyit tett, hogy kitűztek az épületre egy fekete zászlót, ezzel egyidejűleg pedig a honlapjukon közzétettek egy üzenetet.


Az intézmény teljes körűen együttműködik az eset kivizsgálásában a hatóságokkal. Minden segítséget megadunk az iskola diákjainak, dolgozóinak a tragédia feldolgozásához, osztozunk a család fájdalmán.


Szinte az egész osztály piszkálta


Gábor holttestét kedden találták Vaján, a fiú felakasztotta magát, mert nem bírta tovább elviselni az őt ért bántásokat. A Blikk információi szerint az osztály nagy része benne volt a csúfolásban, s Gábort a lányok sem kímélték, ők voltak a leghangosabbak. A fiú némán tűrte, amikor „homárfejűnek”, „hülye gyereknek” nevezték, jóllehet ennél még cifrább jelzőket is a fejéhez vágtak. Az különösen bántotta, hogy a lányok is nyomdafestéket nem tűrő hangnemben beszélnek vele. Amikor otthon néha-néha szóba került a barátnő téma, a fiú csak elpityeredett.


Az édesanya nem tud megbocsátani


Az édesanya soha nem tud megbocsátani fia zaklatóinak, de úgy gondolja, az sem a családján, sem Gáboron nem segít, ha jogi útra terelné az ügyet, helyette szeretnének békében gyászolni.


„Azokra a gyerekekre haragszunk, akik a fiamat szekálták. Nem tudok nekik megbocsátani. Ép ésszel nem tudjuk felfogni, miért kellett bántani őt„ – mondta Edina, aki sok üzenetet kap Gábor halálhíre óta, de a zaklatásban részt vevő gyerekek és szüleik nem keresték meg.


„Gabi pénteken beszélt az osztályfőnökével, aki azonnal összehívta az osztályt, beszélt a gyerekekkel. Az osztályfőnök biztosította Gabit arról, hogy nem piszkálják többé, illetve, ha bármi nyomja a lelkét, forduljon hozzá bizalommal. Arra nem tudunk rájönni, mi történhetett abban a három napban, amelyek végül a tragédiához vezettek” – mondta Edina, aki most a fia temetését szervezi.