Megúszhatják, azok akik miatt eldobta az életét Gábor.. A rendőrség vonogatja a vállát


Megúszhatják, azok akik miatt eldobta az életét Gábor.. A rendőrség vonogatja a vállát



Gyászba borult Vaja település, miután kiderült: meghalt az tini fiú, akit az édesanyja elmondása szerint zaklattak az osztálytársai. A településen kedden este szinte mindenki erről a döbbenetes halálesetről beszélt.


Nagy a felháborodás, mivel már korábban is volt hasonló eset, igaz, akkor nem történt tragédia.


Mint ahogyan azt megírtuk, Gábor édesanyja szerint fia eltűnése mögött az állhat, hogy az osztálytársai piszkálták.


„Nehezen, de végül elmondta, hogy cikizik, piszkálják, durva szavakkal bántják. Én azt sem zárom ki, hogy fizikailag is érte bántalmazás, ugyanakkor ezt tagadta. Úgy sejtem, azért szálltak rá, mert visszahúzódó, csendes gyerek, nem nagyon szól vissza senkinek. A bántásokat lányoktól és fiúktól egyaránt tűrte” – nyilatkozta lapunknak délelőtt az anyuka, aki remélte: hétfő reggel óta eltűnt fia végül épségben hazatér. Gábort azonban ma holtan találták, úgy tudjuk, Vaján, egy tó közelében.


(Ez is érdekelheti: Holtan találták a gimis fiút, akit a társai zaklattak az iskolában)


– Jól ismerem Edinát, nála kevés jobb édesanya van. Most sokan őt bántják, hogy miért nem lépett előbb. Könyörgöm, mindenki értse meg, ő tényleg mindent megtett, de erről most nem szeretnék többet elárulni. Borzalmas, ami történt, nagyon remélem, hogy ennek a súlyát azok a szülők is érzik, akiknek a gyerekei szekálta Gábort – fakadt ki a településen élő Erzsébet.


– Nagyon együttérzek a meghalt fiú édesanyjával, az én kislányomat is piszkálták, de akkor a tanárnak még idejében sikerült rendet csinálnia. Ennek már jó pár éve, de a jelek szerint itt semmi nem változott. Gábor egy nagyon rendes, halkszavú gyerek volt. Sajnos, mindig belőlük lesznek az áldozatok, mert a hangadók érzik, velük bármit megtehetnek – mondta a Blikknek egy, a településen elő férfi, aki tart az érintett gyerekek családjának bosszújától.


A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség közölte: idegenkezűségre utaló jelet nem fedeztek fel. Vagyis Gábor önkezével vethetett véget az életének.


Egykori barátok, ismerősök, rokonok és tanárok gyászolják. Ők egyöntetűen azt írják, a tinédzser visszahúzódó, csendes fiú volt.


Egykori osztályfőnöke a következőt írta: „Mély megdöbbenéssel értesültem Gabi halálhíréről. Valóban csendes gyerek volt, aki másoknak nem ártott soha. Őszinte részvétem az egész családnak”.