54 ember életét mentette meg az elhunyt kisfiam...egy fájó szívű anya vallomása


54 ember életét mentette meg az elhunyt kisfiam...egy fájó szívű anya vallomása



Cameron Greer Dice 2018-ban néhány szomszédja társaságában kirándulni indult a Louisiana-i családi birtok felé, míg a családjának többi tagjai a Szent Patrik napi ünnepségen vettek részt a városban.


A laza, vidám, kirándulgatós nap viszont egyik percről a másikra pokollá változott, ugyanis Cameron a quadját vezetve egy meredek oldalnak indult, viszont hamar elvesztette uralmát a négykerekű felett és az a fiúra ráesve teljesen összetörte őt, súlyos sérüléseket okozva.

 

„Nekilendült a meredek oldalnak és amikor már majdnem felért a tetejére, kezdett visszább venni e tempóból, mert nagy sebességgel nem lehet épségben felérni” – emlékszik vissza a fiú édesanyja, Amy Deubler Foy. „Ám amikor felért az oldal tetejére a négykerekű megpördült a hátsó kerekén és ráesett Cameronra”


Cameron azonnal eszméletét vesztette és a légzése is azonnal leállt, a mentők rögtön a helyszínre siettek és azonnal bevitték a New Orleans-i kórházba.


A mentőcsapat azonnal megkezdte az újraélesztését, de sajnos sikertelenül.

 

„Én és az apja még akkor is ott ültünk a folyosón, amikor már mindenki más hazament és felém fordulva azt mondta: Azt hiszem már nincs közöttünk” – idézi fel a szörnyű napot Amy. „Én is éreztem, de nem tudtam elhinni. Csak imádkozni tudtam, és a csodára vártam, de úgy vélem Istennek nagyobb szüksége volt rá, mint nekünk.”


Az édesanya az azonosításnál képtelen volt végleg elbúcsúzni a fiától. „Nem tudtam elmenni onnan, hiába mondták, hogy ‘Amy már vége, nincs mit tenni’.”


És ahogy lenni szokott, ilyenkor minden édesanyának lepereg a gyermeke élete a szeme előtt, és ez Amynél sem volt másképp. A sok emlékfoszlány között viszont Amynek beugrott egy 2 évvel ezelőtti beszélgetésük Cameronnal, amikor a donor fogalmáról beszélgettek.


„Amikor valaki meghal, a szervei még sokáig életben maradnak, így azt az orvosok képesek más bajbajutottaknak felajánlani, megmentve azok életét” – hívta vissza beszélgetésük elmékét Amy. „És ő egyből rávágta, hogy „Ó, igen, ez nagyszerű dolog.”


És Amy ebben a pillanatban érezte az, hogy rátalált fia halhatatlanságára.


Mielőtt végső nyugalomra helyezték volna Cameront, a fiú 4 emberi életet mentett meg a hasnyálmirigyével, májával, veséivel és szívével. A család viszont az izomszöveteit, artériáit, bőrszöveteit is felajánlották, hogy így segíthessenek még több embernek.


„Ahogyan idáig tudom, 54 emberben él tovább az én kisfiam. Cameron egy angyal a Mennyben és egy igazi hős a Földön” – mondta az édesanya.


A család azt reméli, hogy példájuk révén másokat is arra inspirálnak, hogy ha tehetik segítsenek a donorra várókon, hiszen minden emberi élet számít.