A Rendőrség figyelmeztet, ha Facebookot használsz tudnod kell erről a csalásról, amivel még a pénzed is ellopják észrevétlen


A Rendőrség figyelmeztet, ha Facebookot használsz tudnod kell erről a csalásról, amivel még a pénzed is ellopják észrevétlen



Az interneten elkövetett bűncselekmények száma évről évre növekszik. A Facebookon már több milliárd felhasználó van, így egyáltalán nem meglepő, hogy a bűnözők is felbukkantak itt. És a legrosszabb az, hogy minden új csalásuk azonnal elterjed a közösségi hálózatokon!


De ezúttal nagyon fontos dologról van szó: a rendőrség figyelmeztet mindenkit, hogy egy új trükk segítségével ezek a szélhámosok Facebook felhasználók millióitól lophatnak el adatokat!


Mindez az alábbi forgatókönyv szerint történik:


E-mail-értesítést kapunk, melyet állítólag a Facebook írt. A csalók a levélében egy olyan oldalra mutató link található, amelyet megnyitva meg kell adnunk a felhasználónevet és a jelszót. Állítólag ez a saját biztonságunk érdekében szükséges.


Amint megadtuk ezeket az adatokat, a csalók révbe értek!


Egyébként a nyitókép maga is kissé másnak tűnhet a Facebook-éhoz képest, de minden esetben lesz ott egy-egy mező a felhasználónév és a jelszó beírásához, melyek már igencsak hasonlítanak a Facebook felületére.


Fontos megjegyezni, hogy maga a közösségi hálózat soha nem küld ilyen leveleket, és ismétlődően soha nem követeli meg a jelszó beírását. De emberek milliói még mindig bedőlnek a trükknek.