Habzik a hús főzés közben? Ha ezt megcsinálod előtte, soha többé nem fog felhabzani, egy sztárséf tanácsa


Habzik a hús főzés közben? Ha ezt megcsinálod előtte, soha többé nem fog felhabzani, egy sztárséf tanácsaBiztosan te is tapasztaltad már azt a jelenséget, hogy miután odatettük főni a húst, egy habréteg jelenik meg körülötte. Legtöbbször ezt egy kanállal leszedik. De mi okozza mindezt?


Sokan még azt is tudják, hogy a habot a fehérjék és ásványi sók jelenléte okozza, amelyek felszabadulnak a húsból, amikor odatesszük főni.


Ugyanakkor nem volna hátrány, ha ezek az anyagok benne maradnának az élelmiszerben, mert úgy sokkal egészségesebb elfogyasztani.


Éppen ezért legyünk rá figyelemmel, hogy attól habzik, ha a hideg vízbe tesszük a húst. A megoldás tehát, hogy eleve a forrásban lévő vízbe helyezzük bele!A séfek tanácsa emellett, hogy ha már a hideg vízbe tettük a húst, és kialakult a hab, ne távolítsuk el azt (kivéve a sötét habot, mert abban vér lehet), mert rendkívül egészséges anyagok vannak benne! Ha szeretnénk, hogy szép tiszta legyen a leves, megtehetjük azt, hogy a forró vízbe egy hagymát helyezünk, amelynek segítségével a habréteg lesüllyed, és nem rontja el vizuálisan az összképet.


Ha alacsony lángon főzzük a húst, sokkal finomabb lesz, mert tovább fő, azonban alacsonyabb hőmérsékleten készül el!