.

Megneveztek egy vírust, ami nagyobb pusztítást is hozhat, mint a mostaniAz AstraZeneca-vakcina kifejlesztője, Sarah Gilbert szerint az agypusztító Nipah-vírus lehet a következő olyan kórokozó, amely világjárványt okozhat.


A Nipah a koronavírushoz hasonlóan már régóta ismert és időről-időre felüti a fejét – főként Indiában –  a denevérek révén. A vírus mortalitása nagyon nagy,


ÉS EGYELŐRE MÉG NINCS ELLENE SEMMILYEN KEZELÉS VAGY VAKCINA. 

Sarah Gilbert arra figyelmeztetett, hogy ha a vírusból létrejön egy olyan mutáns, mint például a koronavírus delta-variánsa, akkor abból


LESZ EGY NAGYON GYORSAN TERJEDŐ VÍRUS, AMINEK 50 SZÁZALÉK KÖRÜLI LEHET A MORTALITÁSA.

A vírus Malajziában például 1999-ben 105 emberrel végzett, akkor a fertőzöttek 40 százaléka meghalt. A kórokozó állatról emberre, illetve emberről emberre is tud terjedni. A WHO emellett azt valószínűsíti, hogy a korábbi alkalmakkor amiatt kezdett el terjedni a vírus, hogy az emberek olyan gyümölcsöket fogyasztottak, amelyek azelőtt érintkezésbe kerültek a denevérek valamely testnedvével.


A WHO 40 és 75 százalék közé becsüli a vírus mortalitását. A kórokozó súlyos légzési nehézségeket, valamint olyan agyvelőgyulladást okozhat, amely könnyen végzetes kimenetelű lehet. 

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék