Soha többé nem lesz büdös a ruha.. Puha, illatos, a legjobb, pedig hisz hosszú ideig marad ilyen


Soha többé nem lesz büdös a ruha.. Puha, illatos, a legjobb, pedig hisz hosszú ideig marad ilyenMióta mosógép létezik, a mosás az egyik legegyszerűbb házimunkának tűnik, mégis sok problémát okozhat, sok időt, energiát és pénzt vihet el. Van azonban egy egyszerű megoldás, ami mindenkinek spórolhat ezekből az erőforrásokból: némi 5 %-os ecetet a mosógép dobjába öntve csodálatos eredményeket érhetünk el:


Az ecetet öblítő helyett is használhatjuk, a mosógép öblítő rekeszébe öntve. A hatás hasonló, azonban az ecet nem halmozódik fel a mosógépben, mert nem ragacsos állagú, ráadásul se az egészséget, sem pedig a környezetet nem károsítja.


Amennyiben a mosás előtt öntünk a ruhákra egy másfél deci ecetet, az fel fogja erősíteni a mosószer által kifejtett hatást, továbbá fokozza és üdén tartja a ruhák színét, és megelőzi a ruhán a vegyszeres lerakódást.


A makacsabb foltok esetén jó ötlet az ecetes vízben történő elő áztatás, melyet egy lavór forró vízben, és abba öntött másfél deci ecettel kell végrehajtani. Egy éjszakán keresztül hagyjuk állni, majd a normál módon mossuk ki!


Sokat tehet a mosógép tisztán tartásáért, és vízkőoldó hatású: ne feledjük, ha a mosógépben felhalmozódik a kosz, a ruhák koszos lében áznak. Ez megelőzhető az ecettel.

 

A mosáshoz öntött ecet segít a háziállataink szőrének, valamint a szöszöknek az eltávolításában.


Segíthet abban hogy a fehér ruhákból kiszedjük az izzadság foltokat, illetve a dezodor foltokat is.