Barátnőm elárulta nekem a panírozás titkát: mióta így készítem, olyan finom a rántott húsom, hogy mindenki irigykedve kérdezi a receptjét:


Barátnőm elárulta nekem a panírozás titkát: mióta így készítem, olyan finom a rántott húsom, hogy mindenki irigykedve kérdezi a receptjét:Panírozni az egyik legkönnyebb, mégis az egyik legnehezebb dolog a világon. A nehézsége éppen az egyszerűségében rejlik. Sokan azt gondolják, hogy lehetetlen elrontani, de az is igaz, hogy igazán tökéletesen is nehéz megcsinálni.


Én magam a barátnőmtől tanultam meg, hogyan javíthatok a panírozási technikámon. Így rendkívül ropogós, belül pedig omlós rántott húst tudok készíteni, amelynek a receptjét minden ismerősöm “kunyerálja” tőlem. Most viszont megosztom Veled is a titkot (amit persze tapasztalt háziasszony lévén már lehet, hogy ismersz is).


Mire lesz szükségünk? Egyrészt 1 kg csirkére, egy csésze olajra, két felvert tojásra, kettő-három csésze zsemlemorzsára, valamint ízlés szerinti mennyiségű sóra és borsra az ízesítéshez.


A tojásokat egy kis tálkában felverjük, majd sózzuk és borsozzuk. A kicsontozott csirkét megmossuk, a vizet pedig papírtörlővel felitatjuk róla.


Ezután kisebb darabokra vágjuk a csirkét, és a szeleteket szintén sózzuk és borsozzuk. Megmelegítjük az olajat, majd a hússzeleteket megforgatjuk a zsemlemorzsában, a tojásban, majd ismét a zsemlemorzsában.

 

Végül a szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük az olajban.