Ikerterhes magyar édesanyával végzett a koronavírus..Az intenzív osztályon emberfeletti küzdelemmel harcoltak értük...Napról napra egyre több család életét nyomorítja meg a Covid-járvány. Minden halál borzalmas, de közülük is az egyik legpokolibb tragédia nemrégiben történt Magyarországon. Három gyerek maradt félárván – egy nagyobb lány és egy újszülött ikerpár –, ők már soha nem érezhetik édesanyjuk óvó, védelmező ölelését. 


A fiatal nőnek már volt egy gyermeke, amikor mindent elsöprő szerelembe esett kedvesével. Mint a mesében, úgy történt minden az életükben, összeházasodtak, majd az újdonsült asszony hamar várandós lett. A pár boldogsága csak fokozódott, amikor kiderült: az anyuka ikreket hord a szíve alatt. Úgy tudjuk, a terhesség hónapokig minden gond nélkül zajlott, annak ellenére, hogy az anyukának volt alapbetegsége. Ezt azonban gyógyszerrel tökéletesen kordában tudta tartani. Férjével nagy tervezésben voltak, csodás babaszobát és még boldogabb életet álmodtak, immár ötösben.


Villámcsapásként érte őket, hogy az anyuka covidos lett. Nem estek kétségbe, azt gondolták: hiába a terhesség mint veszélyességi tényező, az anyuka napi szinten sportol, rendkívül edzett, és még nem is idős: szervezete majd valahogy megbirkózik a vírussal. A helyzet azonban egyre rosszabbra fordult, a második trimeszterben lévő asszony kórházba került. Az intenzív osztályon a világon mindent megtettek, hogy életben tartsák őt és a két kisbabát is, a rokonoknak és a rengeteg barátnak pedig maradt az ima, a könyörgés egy nagyobb hatalomhoz, hogy mind a hárman megússzák. Kérésük csak félig talált meghallgatásra: a két pici világra jött és jól van, édesanyjuk azonban örökre elaludt. Erőnek erejével küzdött, amíg a fizikai és lelki ereje engedte, de a Covid ellen ez is kevés volt. Hiába volt élete álma, hogy nagyobb lányát és a kicsiket is elkísérje az úton, ott legyen, amikor örülnek vagy szomorúak, amikor óvodai ünnepségre, sportversenyre vagy az érettségire készülnek, neki ez nem adatott meg.


Belegondolni is szívszaggató a férje helyzetébe, akinek a gyász legfájdalmasabb óráiban kell megbirkóznia két pici élet első pillanataival, óráival, heteivel. Nagyon nehéz volna ez még akkor is, ha ketten lennének, nemhogy így. Persze a hozzátartozók, rokonok, barátok biztos, hogy rengeteget segítenek az apukának a fájdalom és embert próbáló feladat közben...