.

Luxus lehet a temetés, annyira megdrágult a fa miatt.. Hogy fizeti ki ezt egy szegényebb család?A tavalyi átlagárakhoz képest idénre több mint 10 százalékkal drágult meg a temetkezés – írta a G7. A lap szerint a temetkezés ezzel az átlagos inflációnál nagyobb mértékben dráguló fogyasztói árak között is az élbolyban található, azaz összességében egy év alatt kevés dolognak ment fel ennyire az ára.


A KSH legfrissebb adatsora alapján azt írják, hogy 2021 szeptemberben egy koporsós temetési alapszolgáltatás (benne sírásással, ravatalozással, temetéslevezetéssel, gyászkocsival) 293 230 forint volt. A hamvasztás utáni „alaptemetés” 212 210 forintba került ugyanebben az időszakban.

A portál szerint több tényező áll a drágulás mögött. Megnőtt a fa (koporsók alapanyaga), a benzin (ez kell a szállításhoz) és az áram (hűtéshez szükséges) ára, és egyre kevesebb a sírásó. A világjárvány miatt eközben megnőttek a munkaterhek.

Az egyre súlyosabban begyűrűző inflációval kapcsolatos korábbi cikkeinket itt olvashatja. 

De ha valaki egy gránit sírkövet szeretne, mondjuk egy egyszerű szürkét, szív alakú névtáblával, 539 ezer!!! forint..Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék