Megszakad a szív.. Meghalt Nikolasz a hősiesen küzdő mohácsi kisfiú..Erre nincsenek szavak..


Megszakad a szív.. Meghalt Nikolasz a hősiesen küzdő mohácsi kisfiú..Erre nincsenek szavak..



 Megszakad a szív: elhunyt Berki Nikolasz, a betegségével hősiesen küzdő mohácsi kisfiú

Megrázó a hír: kedden este elhunyt Berki Nikolasz. A mohácsi kisfiú - akiért az egész város összefogott - hősiesen küzdött éveken át betegségével, amely végül sajnos legyőzte őt.

 

Vannak dolgok, amelyekre nincsenek szavak. 

A mohácsi kisfiú, Berki Nikolasz gyógyulásáért a családján, rokonain, ismerősein kívül egy egész város szorított, kalapot emelve a hősies magatartása előtt, ahogy betegségét viselve.

Mindenki bízott a csodában, azonban a csoda elmaradt. Nikó kedden este elhunyt. Osztozunk szülei fájdalmában. 

Berki Nikolasz története 2019-ben kezdődött, amikor a mohácsi kisfiúnál neuroblastomat diagnosztizáltak. A rák ezen típusa egy viszonylag ritka, igen agresszív, jellemzően gyermekeket sújtó rosszindulatú megbetegedés. A mohácsiak összefogtak gyógyulása érdekében, adománygyűjtés kezdődött, s a kezeléseknek hála a kisfiú állapota javult.


A kisfiút korábban gerincfájdalmakkal kezelték - panaszai valódi okára azonban csak a negyedik stádium, előrehaladott szakaszban derült fény.

Ezután rögvest elkezdődött Nikolasz kezelése, amelyek Pécsett és Budapesten zajlottak. Nikó állapota fokozatosan javult, elhagyhatta a tolókocsit, és fűzőt sem kellett hordania.

2020 decemberében azzal a jó hírrel jelentkezett a kisfiú édesanyja, hogy Nikolasz eredményei nagyon jók és a daganat jóindulatúvá vált. Habár gyógyultnak nem volt mondható, a család egy időre fellélegezhetett. A boldogságuk végtelen volt, akárcsak a köszönetük az őket támogatók és segítők felé.

Az örömöt azonban ismét beárnyékolta Nikó betegségének kiújulása. Tavasszal az orvosokkal egyeztetve ismét egy hosszabb kezelési folyamatba vágtak bele Pécsen.

A küzdelem most véget ért.

A hozzá közel állók szerint az utolsó hónapokban a legnagyobb örömet ez jelentette Nikó számára, hogy még kezébe foghatta időközben megérkezett testvérét - ha ő most meg is halt, ezt az emléket biztosan magával vitte.

Isten nyugosztaljon!  

Nikolasz búcsúztatásáról itt írnak további információkat: