Most érkezett !Maga ORBÁN VIKTOR jelentette be pár perce :vásárlási idősáv, kijárási tilalom, szigorítások...?ERRE KELL KÉSZÜLNI :


Most érkezett !Maga ORBÁN VIKTOR jelentette be pár perce :vásárlási idősáv, kijárási tilalom, szigorítások...?ERRE KELL KÉSZÜLNI :



Milyen esetben és kiknek lehet korlátozás?


Mivel még sok az oltatlan Magyarországon, és közöttük a járvány könnyebben terjedhet és így a súlyos esetek száma is nőhet, azt a kérdést tette fel a műsorvezető, hogy van olyan fertőzöttségi szám, amely mellett a kormány korlátozásokat vezet be?


Orbán Viktor leszögezte:


Nem szabad olyan korlátozást bevezetni, amit bárki igazságtalannak érez.


Úgy folytatta: „Az mégsem lenne helyes", ha az ország közel kétharmada be van oltva és őket érintené a korlátozás azért, mert a kisebb része az embereknek nincs beoltva. "Én azért nem vagyok híve a korlátozásoknak, meg a lezárásoknak, mert igazságtalan azokkal szemben, akik mindent megtettek azért, hogy ők szabadulhassanak a korlátozások alól."


Kijelentette:


A lezárás elsősorban a beoltottakat érintené, ezért a lezárás ellen érvelek az utolsó pillanatig, ameddig csak lehet.

Hozzátette: "Igaz, hogy ez egy járványügyi kérdés, nem a miniszterelnöknek kell eldönteni, hanem a szakembereknek, de egész addig, ameddig nem derül ki egy olyan helyzet, hogy a szakemberek számára egyértelmű, hogy most már lezárás, meg korlátozás kell, addig nem is lesz."


Sőt, ha lesz bármilyen korlátozás, akkor is inkább a védettségi igazolványhoz való visszatérést javaslom, ami különbséget tesz azok között, akik vállalták a felelősséget és beoltatták magukat és azok között, akik ne vállaltak ilyen felelősséget.


Végül azt mondta:


"Tehát azokat kell inkább korlátozni, akik nem oltatták be magukat és minél teljesebb, szabadabb életet kell adni azoknak, akik beoltatták magukat. Azt hiszem, hogy a méltányosság elve ezt követeli meg."