11 éves kislány szült Beregszászon..amikor megtudták, hogy ki az apja, azonnal...


11 éves kislány szült Beregszászon..amikor megtudták, hogy ki az apja, azonnal...

 


A szülés idő előtt elindult.

 

Életet adott kisfiának egy 11 éves beregszászi kislány. A gyermek kismama szüléséről a Beregszászi Járási Kórház szülész-nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa, Szaharda Volodimir adott hírt a minap.


Bár azt tervezték, hogy a kislányt egy másik intézménybe szállítják, a szülés idő előtt beindult, így a helyi kórházban segítették világra a csecsemőt császármetszéssel.


"Korábban azt terveztük, hogy a kiskorú lányt az Ungvári Városi Szülőkórházba küldjük, ahol nagyobb gyakorlat van a speciális esetekben történő szülésre. A szülés azonban hirtelen éjszaka kezdődött, és úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk, és nem szállítjuk a vajúdó lányt Ungvárra, hanem sürgős műtétet hajtunk végre. Tekintettel a gyermek kis súlyára és a rendkívüli esetre, úgy döntöttünk, hogy a gyermeket a Munkácsi Megyei Gyermekkórházba szállítjuk" – magyarázta a főorvos.


A kislány császármetszéssel hozta a világra a 2500 gramm súlyú és 49 cm hosszúságú kisfiát.


A kislányt egyébként szülése után a fertőző osztályra helyezték át, ugyanis koronavírus fertőzést diagnosztizáltak nála. Úgy tudni, hogy a baba is még mindig kórházban van, neonatológusok figyelik az állapotát. A kisfiút a kislány rokonai anyakönyveztették és a Sándor nevet kapta - írta a Kárpátinfo.