Dr. Rusvai Miklós virológus Kóbor János haláláról nyilatkozott


Dr. Rusvai Miklós virológus Kóbor János haláláról nyilatkozottRusvai Miklós elárulta a Ripostnak, mit gondol Kóbor János, a legendás zenész haláláról. 

Kóbor Jánosnak könyörögtek a zenésztársai, hogy oltassa be magát, de nem tette, mondván: ő egészséges. Most egy ország gyászolja. Dr. Rusvai Miklós elárulta a ripost-nak, mit gondol a népszerű zenész haláláról


„Nagyon sajnálom, hogy életét veszítette Kóbor János. Én is ahhoz a korosztályhoz tartozom, amelyik az Omega, Illés, Metró zenekar zenéjén nőtt fel. Rajongtunk értük. Ők a mi korosztályunk zenekarai. Őszintén sajnálom őt. Sok jó zenét hallottunk tőle, de remélem, hogy a tragikus sorsa több oltásellenest is meggyőz” – mondja Rusvai Miklós, aki szinte már hallja is az antivaxxerek reakcióját, de erre is megvan a válasza.


„Kóbor János a 70 év feletti korosztályhoz tartozott, nyilván a fiatal oltástagadók azt mondják, hogy ebben a korban már akár oltják, akár nem, meghalhat az ember, még akkor is, ha egészséges. A szintén oltástagadó hírében álló Csollány Szilveszter viszont egy sportember, ráadásul évtizedekkel fiatalabb Kóbornál, mégis nagyon rossz állapotban van a vírus miatt. Az ő sorsa igazán meggyőző lehetne az oltásellenesek számára” – vélekedik Rusvai Miklós.


„Nem kell elfogadni, amit én állítok”


Korábban a ripost-nak arról is beszélt a virológus szakember, hogy mindig nagy érdeklődéssel hallgatja meg az oltáselleneseket, de vitatkozni vagy győzködni soha nem szokta őket. Ezt pedig a következőkkel indokolta:


„Csak azokat az információkat fogadják be, amik a saját meggyőződésüket támasztják alá. Nem kell elfogadni, amit én állítok. Meg kell nézni, hogy kinek-kinek a saját ismeretségi körében mi mellett szól több érv, mit támogatnak a tapasztalatok. Azt, amit a tudomány mond, vagy azt, amit az oltástagadók. Ezek után mindenki a saját tapasztalati szűrőjén átengedve fogadja el az információkat” – fogalmazott Rusvai Miklós.