A járdára hajtott a 19 éves, milliomos szülők gyermeke, majd egy 12 éves gyerekkel és édesapjával végzett..


A járdára hajtott a 19 éves, milliomos szülők gyermeke, majd egy 12 éves gyerekkel és édesapjával végzett..



A niši fellebbviteli bíróság hat év börtönbüntetésre ítélte Nemanja Stamekovićot halálos közúti baleset miatt, amelyben  életét vesztette a 12 éves, albán származású  Andrej Prenkljušaj és a háromgyermekes családapa,  Dejan Ilić.


A niši alapfokú bíróság által kiszabott 7 év börtönbüntetés helyett a másodfokú fellebbviteli bíróság – a várakozásoktól eltérően – kedden csökkentette Stameković büntetését: összesen mindössze 6 évet kell a rácsok mögött töltenie.


A tragikus baleset Nišben történt 2021. január 5-én,  este 9 óra körül. A 60 ezer eurót érő, belgrádi rendszámú Audi márkájú személyautót vezető 19 éves Stameković 131 km/h-s sebességgel a járdára hajtott fel, majd a járdán halálra gázolt két személyt. A 12 éves   Andrej Prenkljušaj a becsapódás következtében átrepült a járda szélén lévő kerítésen, és a helyszínen életét vesztette, míg a 48 éves Dejan Ilić a kórházban halt meg.


A szerbiai kormánypárti médiumok kezdetben megpróbálták eltitkolni a tragédiát, pár nappal a baleset után azonban kiderült, hogy az autó Stameković édesanyja tulajdonában állt, akinek vállalkozása állítólag közel áll a Szerb Haladó Párthoz.


Az elítélt nem tanúsított megbánást az általa elkövetett, rendkívül súlyos bűncselekmény miatt.