A Szent Imre kórházban tűz ütött ki, egy nő meghalt, 2 ember füstmérgezést kapott


A Szent Imre kórházban tűz ütött ki, egy nő meghalt, 2 ember füstmérgezést kapott


A Szent Imre kórház A épületben továbbra is szól a tűzriasztó, pedig a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és már korábban eloltották a kórház detoxikáló helyiségében keletkezett tüzet. A rendőrség szerint egy nő meghalt, két embert pedig füstmérgezés gyanúja miatt látnak el.


Kigyulladt a Szent Imre kórház Budapest XI. kerületében, a Tétényi úton, a fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és eloltották a tüzet, írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a megkeresésünkre megerősítette, hogy az oltás során találtak egy halálos áldozatot, egy nő meghalt. Két embert füstmérgezés gyanúja miatt látnak el.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kollégánknak a helyszínen elmondta, hogy egy földszinti helyiségben, egy detoxikálóban keletkeztek a lángok fél nyolckor. A tűz 5 négyzetméteren keletkezett, de több mint 100 négyzetmétert megrongált.

Több mint hetven tűzoltó érkezett ki a helyszínre, ők segítettek a füsttel veszélyeztetett kórtermek kiürítésében is. 56 beteget kellett áthelyezni. Megkezdték a kórház átvizsgálását és átszellőztetését. A tűz keletkezésének okát vizsgálják

Több olvasónk is észlelte a füstöt. Helyszínen lévő kollégánk szerint a sürgősségi bejáratán is látszik a füstnyom. Egy telefonszámot kapnak a portán a látogatók, érkezők, de be senkit nem engednek. Az A épületben továbbra is tűzriasztó szól.