Hősi halált halt egy Ukrán katona, aki magára robbantotta a hidat, hogy az Oroszok ne tudjanak átkelni rajta..


Hősi halált halt egy Ukrán katona, aki magára robbantotta a hidat, hogy az Oroszok ne tudjanak átkelni rajta..

 Hősnek kiáltottak ki egy ukrán katonát, miután felrobbantott egy hidat, hogy megakadályozza az orosz tankok előrenyomulását.


Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy Vitalij Szkakun Volodimirovics katona az orosz tankok előrenyomulásakor egy Krímhez közeli hídnál állomásozott.Volodimirovics nem tudta időben elhagyni a helyőrséget, így drasztikus lépéshez folyamodott. Úgy döntött, hogy ott marad a helyszínen és gondoskodik a híd felrobbantásáról, amelyet az oroszok használtak volna, hogy átmasírozzanak a tankjaikkal. Ez a hősies cselekedet azonban az ukrán katona életébe került.


Hazája fegyveres erői azóta hősnek kiáltották ki, amiért ilyen bátran és élete feláldozásával védte a hazáját.

 

“A tankoszlop előrenyomulásának megállítása érdekében a Henichesk-híd felrobbantása mellett döntöttek. Vitalij Szkakun katona önként vállalta ezt a feladatot. Felaknázta a hidat, de nem tudott elmenekülni, így magával együtt felrobbantotta” – olvasható a posztban.


„A bajtársunk meghalt. Hősies tette jelentősen lelassította az ellenség előrenyomulását, ami lehetővé tette az egység számára a védelem átcsoportosítását és megszervezését” – folytatták a bejegyzésben.


A tengerészgyalogság arra kéri a Főparancsnokságot, hogy ítéljék oda Szkakun Vitalij Volodimirovics tengerésznek az állami katonai kitüntetést.

Ez volt az a híd: